Episcopul de Huși, leafă de lux

Cristian Oprea / 21 aug 2017 / 12:45 Salveaza PDF Comentarii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a rezervat un statut special controversatului fost episcop al Hușilor, acuzat de imoralitate, fiind plătit în continuare din bugetul pentru clerici. 

Fostul episcop Corneliu va primi și o locuință de serviciu, în baza aceleiași decizii. Devenit simplu preot, clericul nu a fost oprit de la slujirea liturgică. Acuzat de fapte similare, preotului-vedetă Cristian Pomohaci, după ce i-a fost interzis să slujească în altar, a fost caterisit, prin decizia Arhipescopiei Albei-Iulia, adică a fost exclus din preoție.

Deși reprezentanții Patriarhiei Române anunțau săptămâna trecută că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi", și va deveni un simplu monah fără drept de slujire, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a lui Corneliu Bârlădeanu.

A fost vacantat postul de episcop al Hușilor

Potrivit documentului oficial întocmit de Cancelaria Sfâtului Sinod, reprezentații au decis după ședința de vineri următoarele lucruri:

1. "Aprobă retragerea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, din această slujire".

2. "Decide vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor şi iniţierea procedurii de alegere a unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare"

3. "Aprobă ca episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi a Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca la momentul potrivit Sfântul Sinod să decidă cu privire la slujirea liturgică".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27