Episcopia Greco-Catolică din Oradea, incendiu uriaș

Incendiu de amploare la Episcopia Greco-Catolică din Oradea.

UPDATE: După o luptă de aproape 4 ore, pompierii au reușit să stingă focul la Palatul Episcopiei. Nu s-au înregistrat victime, dar pagubele materiale sunt imense

UPDATE: Potrivit autorităților locale, incendiul a fost izolat și nu mai există niciun risc privind extinderea sa - se intervine pentru stingerea flăcărilor.

UPDATE: Ioan Mihaiu, prefectul județului Bihor, a declarat, la Antena 3, că în prezent incendiul a fost izolat. Acesta a precizat că speră ca în maximum 15-20 de minute pompierii să poată intra în clădire.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO CU INCENDIUL DEVASTATOR DE LA EPISCOPIA GRECO-CATOLICĂ DIN ORADEA

Știrea inițială:

În acest moment pompierii intervin pentru stingerea incendiului. Un turn al Episcopiei s-a prăbușit în urma incendiului. Clădirea este una istorică, veche, cu mult lemn înăuntru.

Potrivit Antena 3, incendiul a izbucnit în jurul orei 22:00.

Florin Birta, viceprimarul din Oradea, a precizat că în momentul de față pompierii intervin pentru ca focul să nu se extindă. Totodată, acesta a transmis că persoanele care se aflau în clădire au fost evacuate, la fel cum s-a întâmplat și cu persoanele ce se aflau în clădirile alăturate. Toate echipajele Pompierilor cât și cele ISU Oradea se află la fața locului, spune viceprimarul.

Potrivit celor de la IGSU, arderea se manifestă la acoperis, pe cca. 300 mp. Intervenția este deosebit de dificilă din cauza flacărilor mari, a înălțimii la care arde, precum și a fumului dens degajat. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime. Peste 50 pompieri militari cu 9 autospeciale de stingere și 2 autoscări de intervenție la înălțime acționează pentru limitarea extinderii la vecinătăți. La fața locului se află și o ambulanță SMURD.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel