Episcopi români, întâlnire cu papa Francisc

Dan Carp / 04 noi 2018 / 16:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Episcopii catolici din România vor efectua o vizită la Roma în cadrul căreia se vor întâlni cu Papa Francisc, potrivit unui comunicat al Conferinţei Episcopilor din România.

"Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România vor efectua, în perioada 5-10 noiembrie 2018, vizita ad limina apostolorum, la Roma, în cadrul căreia se vor întâlni cu Papa Francisc şi cu reprezentanţi ai diferitelor oficii din Curia Romană. Vizita ad limina apostolorum (în traducere: la mormântul Apostolilor) este vizita periodică pe care episcopii unei Conferinţe episcopale o fac împreună la mormintele Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, 'stâlpii' Bisericii, şi la Urmaşul lui Petru, pentru a fi întăriţi de el în credinţă şi pentru a exprima comuniunea lor ierarhică cu Suveranul Pontif. Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţara noastră şi exprimă unitatea Bisericii locale şi comuniunea cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte", relevă sursa citată. 

Aceasta este cea de a cincea vizită ad limina apostolorum a Conferinţei Episcopale Române după 1990 şi prima la actualul Suveran Pontif, Papa Francisc. Episcopilor din România li se va alătura, în această vizită, şi PS Anton Coşa, Episcop romano-catolic al Diecezei de Chişinău, se arată în comunicat. 

Întâlnirea va avea loc joi 

"Joi, 8 noiembrie, episcopii români vor concelebra dimineaţă Sfânta Liturghie cu Papa Francisc, în Capela Sf. Marta din Vatican şi vor fi primiţi în audienţă de Sfântul Părinte, iar după-amiază se vor întâlni cu reprezentanţii Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor", menţionează sursa citată. 

Conform comunicatului, vizita se va încheia pe 10 noiembrie, cu Sf. Liturghie celebrată dimineaţă în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma şi cu un eveniment cultural - lansare de cărţi - găzduit de Parohia greco-catolică română "Roma Nord". 

Ultima vizită ad limina apostolorum a episcopilor români la Sfântul Scaun, înainte de intrarea ţării sub dominaţie comunistă, a avut loc în 1937. Vizitele au fost reluate după căderea regimului comunist: episcopii au fost de trei ori la Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea - în 18-22 martie 1991, 2-8 decembrie 1996 şi 24 februarie-1 martie 2003 - şi o dată la Papa Benedict al XVI-lea, în intervalul 8-13 februarie 2010, mai relevă sursa citată.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24