Epidemie de encefalită în estul Indiei

Medic
Medic

Zeci de copii au murit în statul Bihar din estul Indiei în urma unei epidemii de encefalită acută, au anunţat miercuri oficiali, citaţi de Xinhua.

Deşi guvernul local a recunoscut izbucnirea epidemiei şi a subliniat necesitatea luării de măsuri, acesta a confirmat doar 11 decese provocate de encefalită. 

Cu toate acestea, mass-media locală a declarat că cel puţin 53 de copii au murit în ultimele 10 zile şi 36 în ultimele 48 de ore din cauza epidemiei de encefalită în districtul Muzaffarpur.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, peste 150 de copii au fost internaţi în mai multe spitale, fiind suspectaţi de encefalită. Majoritatea copiilor provin din zonele rurale.

Oficiali au declarat că epidemiile de encefalită sunt frecvente în şi în jurul districtului Muzaffarpur pe perioada verii.

"Se pare că în ultimii doi ani a scăzut numărul de cazuri, însă de data aceasta s-a întâmplat din nou. Campania de conştientizare nu a fost făcută în mod corespunzător", a declarat şefului guvernului din statul Bihar, Nitish Kumar.

Experţii au declarat că boala afectează în cea mai mare parte copiii cu vârsta de sub 15 ani, iar simptomele includ febra ridicată şi o schimbare a stării psihice - confuzie, dezorientare, delir sau comă - şi apariţia crizelor.

Ministerul indian al Sănătăţii a constituit o echipă de specialişti pentru a merge miercuri în statul Bihar să ajute administraţia locală la izolarea şi gestionarea cazurilor în creştere de encefalită în districtele Muzaffarpur şi Gaya.

Vezi și: India evacuează peste 300.000 de oameni înainte de sosirea ciclonului Vayu 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel