EXCLUSIV  eORDA, proiectul care va revoluționa procedurile administrative în domeniul dreptului de autor. Mario De Mezzo: Autoritățile au înțeles necesitatea. Înainte de pandemie, ni se părea inacceptabil

Mario De Mezzo, directorul ORDA
Mario De Mezzo, directorul ORDA

Despre simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe s-a discutat în conferința transmisă de DC News TV.

Invitatul jurnalistului Val Vâlcu a fost directorul general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, Mario De Mezzo, care a prezentat pe scurt proiectul ce a făcut tematica emisiunii, și anume proiectul eORDA.

”În anul 2022, unul dintre extrem de puținele beneficii ale acestei perioade foarte grele prin care am trecut cu toții este faptul că lucruri care ni s-au părut inacceptabile înainte de Covid, acum au ajuns să ni se pară firești. Unul dintre ele este faptul că deși suntem cu toții în orașe diferite, putem fi împreună într-o sală virtuală și putem avea această conferință de lansare”, a declarat Mario De Mezzo.

”Proiectul eORDA a fost depus în anul 2019 cu puțină vreme înainte ca eu să devin directorul ORDA și iată, 3 ani mai târziu, avem conferința de lansare a acestui proiect. A durat aproape un an și jumătate numai pentru a obține finanțarea și cofinanțarea pentru acest proiect, însă mă bucur foarte tare că autoritățile au înțeles necesitatea acestui proiect”, a continuat directorul general al ORDA, menționând că finanțarea acestui proiect a fost asigurată din fonduri nerambursabile de către Ministerul Culturii, respectiv Ministerul Finanțelor. 

Despre eORDA

Obiectivul general al proiectului eORDA constă în îmbunătățirea proceselor de lucru și reducerea poverii administrative în domeniul drepturilor de autor și conexe, prin dezvoltarea și introducerea de standarde, metodologii, sisteme și servicii electronice ce optimizează procesele decizionale din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor orientate către cetățeni și mediul de afaceri și asigură un grad ridicat de protecție a drepturilor subsumate acestui domeniu, prin mijloace facile, inclusiv în mediul digital.

eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor derulează timp de 24 de luni, în perioada 22 decembrie 2020 – 22 decembrie 2022, proiectul "eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe" cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 - cod SIPOCA 742 / cod MySMIS2014 130045. Valoarea totală a proiectului este de  14.159.878,24 lei, din care finanţarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de maximum : 11.892.012,70 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel