Enteroviroză în Bucureşti. Direcţia de Sănătate anunţă rezultatele investigaţiilor

Ministerul Sănătăţii a precizat vineri că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) nu au identificat focare de enterocolite sau de enteroviroze în unităţile şcolare din Capitală. 

"Urmarea sesizărilor primite privind apariţia unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din municipiul Bucureşti, specialişti din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25 - 26 septembrie în 3 unităţi de învăţământ (două creşe şi o şcoală primară) pentru evaluarea situaţiei. Reprezentanţii DSPMB nu au identificat focare de enterocolite/enteroviroze în unităţile şcolare", se arată într-un comunicat de presă de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ce recomandări au cei de la Direcţia de Sănătate

În urma controalelor efectuate, reprezentanţii DSPMB au recomandat: efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei spaţiilor de învăţământ, a suprafeţelor de lucru şi aerisirea sălilor de clasă; copiii absenţi 3 zile consecutiv vor reveni în colectivitate cu aviz epidemiologic eliberat de medic specialist; efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în colectivitate, acţiune care se va consemna în registrul de triaj epidemiologic; monitorizarea şi raportarea către DSPMB a cazurilor nou apărute cu afecţiuni digestive sau respiratorii; la intrările unităţii de învăţământ vor fi amplasate covoraşe îmbibate cu soluţie clorigenă. De asemenea, elevii vor fi reinstruiţi cu privire la spălatul mâinilor, mai ales după folosirea toaletei, cât şi înainte de a mânca.

"De la începutul anului şcolar şi până în prezent, în municipiul Bucureşti au fost raportate, de către spitalele de boli infecţioase şi spitalele de pediatrie, 45 cazuri de gastroenterocolite/enterocolite la copiii din colectivităţi, din care 23 de cazuri în grădiniţe", se mai arată în comunicat.

Ministerul menţionează că specialiştii DSPMB vor continua verificările şi în alte unităţi de învăţământ din Capitală în perioada următoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel