Englezii, nemulțumiți de măsurile de austeritate protestează în Londra

austeritate londra dc
austeritate londra dc

Zeci de mii de participanți protestează sâmbătă la Londra împotriva măsurilor de austeritate adoptate de guvern, relatează BBC și AFP, citați de Agerpres.

Protestatari antirăzboi, sindicate, politicieni de stânga, grupuri comunitare și alți activiști s-au adunat la Londra pentru a demonstra Guvernului că măsurile de austeritate din sectorul public nu mulțumesc populația, chiar dacă sunt menite să reducă deficitul bugetar. Revendicările protestatarilor includ adoptarea unor politici care să genereze creșterea economică și crearea a noi locuri de muncă. Printre alții, și liderul laburiștilor, Ed Milliband , se va adresa mulțimii la o adunare în Hyde Park din Londra. Organizatorii afirmă că au fost închiriate 250 de autocare pentru a aduce protestatarii în capitala britanică. Protestele de acest gen se vor întinde în pe teritoriul regatului britanic, noi manifestații urmând să aibă loc în Glasgow, cel mai mare oraș al Scoției, dar și în capitala Irlandei de Nord, Belfast.

La începutul acestei luni, premierul britanic David Cameron anunța că va fi nevoie de ”decizii dureroase” suplimentare pentru a repara economia țării, precizând că nu va renunța la aplicarea măsurilor de austeritate. Sâmbătă, simltan cu începerea marșului de protest de la Londra, a postat un mesaj pe Twitter în care scria: ”Astăzi, Ed Milliband este cap de afiş al unui protest care cere să se pună capăt oricărei tăieri a cheltuielilor necesară pentru a reduce deficitul.” Secretarul general al federaţiei sindicale Trades Union Congress (TUC), Brendan Barber, declară însă că ”dovezile privind eşecul austerităţii se adună”. ”Peste 2,5 milioane de persoane sunt şomere, iar alte trei milioane nu lucrează destule ore pentru a o scoate la capăt, iar salariile scad în fiecare lună de trei ani,” susține acesta. ”Presiunea imensă asupra salariilor şi a standardului de viaţă a dus la o lovitură imensă asupra încrederii şi cererii în economie (...) De aceea, unele dintre cele mai mari companii ale noastre, care au rezerve mari de bani, nu investesc şi nu pun economia noastră din nou în mişcare,” a spus englezul pentru BBC Radio 4. Cu toate acestea, secretarul general al federaţiei nu crede în posibilitatea unei greve generale a sindicatelor. ”S-ar putea ca unii dintre colegii mei să vorbească despre aceasta. Nu aud prea mulţi oameni cerând o grevă generală”, a declarat dl Barber.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că aceste proteste ”iresponsabile și zadarnice” sunt inutile, subliniind că discuțiile despre pensii nu vor mai fi reluate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel