Energie 21, exercițiu de BLACKOUT, astăzi, 12 noiembrie 2021, în Austria. Autoritățile se pregătesc de scenariul unei pene de curent masive

foto ilustrativ pixabay/ Austria se pregătește de blackout. 12 noiembrie, exercițiu în caz de dezastru
foto ilustrativ pixabay/ Austria se pregătește de blackout. 12 noiembrie, exercițiu în caz de dezastru

Astăzi, 12 noiembrie 2021, în Austria, are loc un exercițiu de formare și intervenție în cazul unui blackout. 

Serviciile de urgență din Austria organizează un exercițiu de intervenție în caz de potențial blackout, pană de curent uriașă. Presa locală scrie că cetățenii obișnuiți nu au de ce să se teamă. 

Energie 21, exercițiu de intervenție în caz de blackout

Guvernul austriac și autoritățile regionale vor efectua astăzi, 12 noiembrie 2021, un exercițiu în caz întrerupere a energiei electrice, numit ”Energie 21”, după cum a arătat The Local. Este vorba despre o pregătire în caz de dezastru, exercițiu de instruire pentru regiuni, pentru ministerele relevante în acest caz și pentru furnizorii de energie electrică. Exercițiul are ca scop analiza modului în care aceștia ar lucra împreună pentru a se asigura că vor putea coopera fără probleme în cazul în care se produce o întrerupere masivă de curent. Scopul este ca pana de curent să nu afecteze oamenii obișnuiți, cetățenii țării. 

Cei afectați de exercițiu au fost deja anunțați 

Pe rețelele sociale din Austria au circulat zvonuri în legătură cu acest exercițiu de formare conform cărora curentul electric ar urma să se oprească și să afecteze iluminatul și aparatele casnice, precum frigidere și altele. Ministerul de Interne a clarificat aceste aspecte, precizând că în niciun caz nu vor fi afectați cetățenii la scară largă, iar persoanele și organizațiile ce vor fi afectate de exercițiu au fost informate anterior.  ”Spre deosebire de rapoartele false care circulă, nu vor exista întreruperi inopinate de curent în timpul exercițiului de întrerupere din 12 noiembrie”, a transmis un comunicat al ministerului.

Scenariul unui blackout, luat în serios în Austria

Autoritățile din Austria se pregătesc pentru un scenariu în care vremea rece și consumul crescut de energie electrică duc la penurie și întreruperi de curent. Deși nu este legat de o amenințare specifică, oficialii austrieci cred că riscul de pene de curent va crește în următorii ani.

Recent, a fost un incident în Austria, care a afectat și țările vecine, după ce furnizorul de energie Stadtwerke Köflach a fost lovit de un atac al hackerilor în aprilie, atac care le-a paralizat sistemele interne. Alte posibile cauze ale unei pene de curent includ vremea nefavorabilă, defecțiuni tehnice sau eroare umană.

Austria, prin autoritățile sale, recomandă oamenilor să aibă un stoc de rezervă în caz de criză, care să includă lanterne, baterii, truse de prim-ajutor, conserve, apă, dar și planul zonei în care locuiesc pentru a ști cum să apeleze rapid la ajutor, în caz de nevoie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel