Energia eoliană, principala sursă de electricitate a ţării, vineri dimineaţă

eoliana
eoliana

Energia eoliană este pe primul loc în topul surselor de electricitate, vineri dimineaţă, cu o pondere de aproximativ o treime din totalul producţiei la nivel naţional, potrivit datelor postate pe site-ul Transelectrica. 

Mai exact, la ora 10:15, energia eoliană asigura 27,4% din totalul producţiei, cu 2.450 de MW. Cea mai mare pondere a energiei eoliene în această dimineaţă s-a înregistrat la ora 6:25, când au funcţionat 2.720 de MW, acoperind 34% din total. La ora 10:15, consumul de energie electrică ţării era de 8.297 de MW, iar producţia, de 8.905 MW, diferenţa fiind exportată. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea, regiune unde sunt concentrate cele mai multe parcuri eoliene de pe teritoriul României. Codul galben este valabil până la ora 14:00. În zonele avertizate, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge viteze de 65 - 80 km/h la rafală. 

Vezi şi: Dide, audiență la Iohannis. Mutare de ultimă oră

Când începe școala. Ce trebuie să știi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel