Enel, explicații pentru clienții casnici. Cât trebuie să plătească pentru electricitate și gaze și care este plafonul pentru energia electrică

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Enel a venit cu precizări importante pentru clienții casnici.

Enel a spus că toți clienții casnici vor beneficia de prețuri plafonate la electricitate și gaze naturale în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025, conform profit. De asemenea, cererea și declarația pe propria răspundere pentru anumite categorii de consumatori se completează o singură dată. Este vorba despre familiile monoparentale, cele care au mai mult de trei copii, persoanele care dețin dispozitive medicale și cele care au mai multe case. Plafonarea se aplică automat pentru cei care au un singur loc de consum.

Totodată, toți consumatorii casnici beneficiază de prețurile plafonate în funcție de pragurile de consum, documentele în plus sunt solicitate pentru consumurile care depășesc aceste praguri.

Enel își anunță clienții că pentru transmiterea documentelor se poate folosi adresa de email [email protected], până când compania va pune la dispoziție o platformă online.

Plafonuri pentru energie electrică

– consum lunar între 0 – 100 kWh inclusiv – maximum 0.68 lei/kWh – consum lunar între 100.01 – 300 kWh inclusiv – maximum 0.80 lei/kWh pentru consumul lunar între 100.01 și 255 kWh; maximum 1.3 lei/kWh pentru consumul lunar între 255 kWh și 300 kWh – consum lunar de peste 300 kWh – maximum 1.3 lei/kWh

Plafon pentru gaze naturale

– preț plafonat – 0.31 lei/kWh (TVA inclus)

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Luna în care România va da primul test major de rezistență după războiul pornit de Rusia. Radu Popa: Vom avea o problemă

Adrian Negrescu susține că oamenii vor plăti facturi de 3-4 ori mai mari decât anul trecut

Adrian Negrescu, analist economic, a spus că facturile românilor la energie vor crește de trei-patru ori, din primăvară.

"Nu suntem atenţi la economie, ne interesează doar să luăm nişte decizii, din păcate, care să dea bine la televizor, să dea bine în presă. Dar, dincolo de aceste decizii care par la prima vedere pozitive, se ascund multe semne de întrebare legate de cum vor fi implementate aceste noi reglementări de la 1 ianuarie, care va fi efectul lor. (...) Chiar şi la 1,3 lei pe kilowatt, oamenii vor plăti facturi de trei sau chiar de patru ori mai mari decât anul trecut, în primăvară, ceea ce pentru marea majoritate a populaţiei va fi o problemă majoră. Nu mai vorbesc, pe de altă parte, de zona de business, companiile care activau şi care voiau să facă investiţii în acest domeniu şi care îşi văd practic activitatea limitată de acest nou cadru legislativ care a impus nişte măsuri, unele de-a dreptul aberante, legate de profitabilitate şi de modul în care îţi poţi dezvolta nişte investiţii predictibile pe termen mediu şi lung", a afirmat Adrian Negrescu (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  ENEL în România. Radu Popa (PSD): Nu sunt de acord să speriem investițiile străine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel