EXCLUSIV  Șendruc, tânărul care vrea să unească românii, UIMIT de Nea Mărin: Este incredibil!-VIDEO

Mircea Șendruc, un tânâr din Făgăraș, are o poveste pe care ați mai auzit-o de atâtea și atâtea ori. Surorile lui au ales calea străinătății și, din acest motiv, el a decis să facă măcar un mic pas pentru a uni românii.

Mircea Șendruc a cunoscut problemele românilor din diaspora și a decis să se implice în proiectul "România, 100 de ani de unitate" pe care astăzi îl coordonează. 

"Scopul proiectului este foarte concret. Vorbim despre creșterea conștiinței față de valorile naționale, prezentarea celor din străinătate a culturii noastre, a muzicii și a portului popular", a zis Mircea Șendruc care a spus că orice român, din orice colț al lumii, se poate alătura proiectului care se desfășoara sub deviza "În țară uniți, în lume români".

Colecție impresionantă

"Am ajuns cu proiectul și la Nea Mărin. Dumnealui este alături de noi. Nea Mărin are o școală de dansuri prin care folclorul este dus mai departe. Sunt sute de persoane înscrise la cursurile de dans. De altfel, am rămas uimit să aflu ca are undeva la 400 de dansuri populare pe care le poate dansa. Este incredibil! Are o colecție impresionantă de costume populare din fiecare zonă a României", a zis Mircea Șendruc într-un interviu pentru DC News.

Prea multă dezbinare

Tânărul a mai spus: "Trebuie să fim mândri că suntem români și să ne unim cumva pentru că este prea multă dezbinare! Trebuie să promovăm ce avem românesc prin dans, prin cultură".

"În țară uniți, în lume români"

În anul Centenarului Asociația Coryllus își propune pentru perioada 16 aprilie – 15 decembrie 2018 organizarea și coordonarea proiectului "ROMÂNIA, 100 de ani de unitate", ce se dorește a fi una din cele mai îndrăznețe inițiative cu scop de promovare a simbolurilor naționale românești în Europa și la nivel mondial.

În acest sens, au în vedere organizarea unor activități tematice în 60 de comunități din România și 40 de localități din Europa, America și Asia, acolo unde vor colabora cu comunitățile de români, în scopul de a promova și activa spiritul valorilor românești.

Iată aici detaliile proiectului și cum puteți promova România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel