Endometrioză, boală cronică. Primul memoriu al unui ONG de paciente cu endo către Ministerul Sănătății

Asociația Eu și Endometrioza a înaintat Ministerului Sănătății primul memoriu al unui ONG de paciente cu endometrioză de la noi din țară care urmărește recunoașterea endometriozei drept boală cronică în România.

Asociația Eu și Endometrioza, membru al World Endometriosis Organisation, a înaintat Ministerului Sănătății primul memoriu al unui ONG de paciente cu endometrioză de la noi din țară, care urmărește recunoașterea endometriozei drept boală cronică în România și includerea acesteia în Planul Național de Sănătate, cu toate drepturile care rezidă de aici, pentru paciente.

500.000 femei cu endometrioză

În susținerea cerințelor adresate de către societatea civilă Ministrului Sorina Pintea, Asociația a expus autorităților situația actuală reală a celor aproximativ 500.000 de paciente din România, precum și provocările cu care se confruntă acestea în ce privește tratamentul endometriozei în spitalele de stat, dar și cele private, de la noi din țară.

Măsura a venit firesc pe fondul includerii Asociației noastre în Organizația Mondială a Endometriozei, un for internațional care are printre principalele scopuri, declarat și aplicat în toate statele membre, colaboarea strânsă cu autoritățile în vederea suportului și ajutorării pacientelor cu endometrioză. Asociația a agreat scopurile WEO încă de anul trecut, drept urmare, acest memoriu se încadrează în lista proiectelor pe care le derulează în conformitate cu misiunea Organizației Mondiale a Endometriozei și obiectivele lor comune.

VEZI ȘI: Endometrioză. Suprimarea menstruației, soluție pentru boala care afectează 500.000 românce

”Este primul pas către normalizarea situației pacientelor cu endometrioză din România și, sperăm ca autoritățile cu care suntem deja în discuții să aplice optim și cât mai curând, măsurile necesare care să vină în sprijinul celor afectate de endometrioză.

Memoriul este însoțit și de cazuistica de specialitate care susține și exemplifică real situația pacientelor de la noi din țară!

Mulțumim pe această cale, anticipat, Ministerului Sănătății și doamnei Ministru pentru tot sprijinul și atenția cu care vor trata situația celor aproximativ 500.000 de paciente cu endometrioză din România!”, a transmis Asociația Eu și Endomerioză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel