EXCLUSIV  Endometrioză. Suprimarea menstruației, soluție pentru boala care afectează 500.000 românce

Scutaru Cristina / 09 apr 2019 / 09:28 Salveaza PDF Comentarii
endometrioză
endometrioză

Profesor doctor Horace Roman, profesor de ginecologie la Clinica Tivoli-Ducos din Bordeaux din Franța, a fost invitat în emisiune Academia de Sănătate, transmisă DC Medical și DC News.

Marele profesor a vorbit despre recidiva endometrioze și riscul aferent.

"Perioada de risc de recidivă a endometriozei este până la menopauză. După opinia mea, cea mai corectă atitudine este chirurgia urmată de tratament cu pilulă contraceptivă în priză continuă, cu suprimarea menstruației până la menopauză, cu pauze foarte bine definite.

Femeile trebuie să-și adapteze modul de viață până la menopauză. Riscul de recividivă este important, dar riscul depinde de apariția menstruaților. Prin suprimarea menstruației pe termen lung împiedicăm recidiva endometrioziei”, a spus profesor doctor Horace Roman la DC Medical și DC News.

Endometrioza este o boală gravă. Nu ucide, dar unii spun că se comportă precum cancerul în sensul dezvoltării, extinderii la alte organe. În România, endometrioza nu este inclusă pe lista bolilor cronice și nu i se dă importanță precum în alte țări.

Endometrioza, o boală care afectează foarte multe femei

 

Endometrioza este o boală cronică gravă, care afectează una din zece femei și care poate duce la consecințe medicale grave dacă este tratată inadecvat. Endometrioza este departe de a fi o boala rară, la nivel mondial sunt aproximativ 200 de mil de femei care suferă de aceasta boală, iar în România sunt peste 500.000 de femei care au diagnosticul de endometrioza.

CITEȘTE MAI MULTE PE DC MEDICAL.

 

Endometrioza poate afecta pe oricine, indiferent de culoare și statut social

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27