EXCLUSIV  Enăchioaia, primar Potcoava: Suntem în faza de licitație pentru un proiect de iluminat smart

Vlad Manolache / 16 iul 2018 / 19:46 Salveaza PDF Comentarii
Iluminat stradal LED
Descriere foto: Iluminat stradal LED

Nicuşor Enăchioaia, primarul localității Potcoava, judeţul Olt, a vorbit, la DC News, despre proiectul de iluminare publică "smart", pe fonduri elvețiene, care va fi implementat cât de curând.  

Localitatea Potcoava, din județul Olt, va avea un sistem de iluminat public de ultimă generație. Primarul Nicuşor Enăchioaia a explicat în ce constă proiectul care va reduce cheltuielile primăriei și va permite controlarea întregii rețele de iluminat dintr-o singură cameră. Mai mult, susține că procesul de accesare a fondurilor elvețiene, pentru această investiție, este extrem de ușor.

"Va fi iluminat cu senzori"  

"Suntem în faza finală, faza de licitație pentru un proiect de iluminat public, un iluminat smart, cu telegestiune. Adică este o cameră unde se va superviza tot timpul și vom ști ce bec s-a ars, vom putea să reducem sau să mărim intensitatea luminii și noi vrem ca intensitatea să se reducă între anumite ore pentru a reduce consumul. În plus, va fi iluminat cu senzori, adică intensitatea se reduce, dar în momentul în care va trece un cetățean sau o mașină să pornească. Așa este proeictul. În plus, e și cu panouri solare, avem o mică centrală de 230 de kw. Este vorba despre un proiect de 27 de miliarde de lei, fonduri elvețiene. S-a lucrat foarte bine și foarte repede. Este un proiect care s-au adresat orașelor mici, iar noi am fost printre ele. Nu a fost așa birocrație", a declarat Nicuşor Enăchioaia pentru DCNews.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25