EXCLUSIV  Enăchioaia, primar Potcoava: Fondurile europene şi PNDL, şansa de dezvoltare locală

asfaltare
asfaltare

Nicuşor Enăchioaia, primarul comunei Potcoava, judeţul Olt, a vorbit, la DC News, despre modul în care comunităţile rurale reuşesc să rezolve problemele de infrastructură locală. 

Fondurile europene şi programul guvernamental PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) sunt cele mai bune pârghii pentru dezvoltarea locală, mai ales a comunităţilor care nu au fonduri bugetare suficiente pentru a suporta din veniturile proprii investiţiile în modernizarea de drumuri, extinderea reţelelor de utilităţi sau reabilitarea unităţilor de învăţământ. Aceasta este opinia lui Nicuşor Enăchioaia, primarul comunei Potcoava, judeţul Olt.

Invitat la interviurile DC News, edilul a vorbit despre situaţia financiară a comunei, afirmând că localitatea sa reuşeşe să se susţină din bugetul local, însă proiectele de infrastructură trebuie finanţate din alte surse, având în vedere valoarea mare a lucrărilor.

"Nu suntem nici noi foarte bogaţi, însă mai ales acum, pe noua alcătuire a bugetului, e bine. Am reuşit să accesăm fonduri europene sau programul PNDL 1 şi PNDL 2. În PNDL 1 am asfaltat şase kilometri de drumuri locale. Noi aveam doar drumul judeţean care traversează localitatea asfaltat, restul străzilor fiind neasfaltate şi am reuşit, prin accesarea de fonduri prin PNDL, să asfaltăm şase kilometri. Iar acum suntem aproape de a semna contractul pentru apă şi canalizare pe 28 de kilometri, adică toate străzile laterale. [...] De asemenea, avem alte trei proiecte pentru lucrări la trei şcoli", a declarat Nicuşor Enăchioaia, primarul comunei Potcoava, judeţul Olt.

Urmăreşte declaraţiile primarului Nicuşor Enăchioaia, aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel