Empire State Building se vinde

empire_state_building1
empire_state_building1

Empire State Building, unul dintre simbolurile Americii, urmează a-și schimba proprietarul. Celebrul turn din Manhattan a fost recent listat la bursa din New York de către actualul proprietar, familia Malkin, care intenționează să obțină cel puțin un miliard de dolari la vânzare.

Empire State Realty Trust, compania tutelară, speră ca prin ofertele publice, să obţină o sumă de cel puţin un miliard de dolari, preţul de pornire fiind de 930 de milioane de dolari.

Printre potențialii investitori se numără Merrill Lynch şi Goldman Sachs, două dintre cele mai mari companii financiare americane, care  s-au arătat interesate de achiziționarea unui astfel de contract.

Clădirea Empire State Building construită în stil deco, este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri funcționale din Manhattan și atrage prin modelul arhitecturalmilioane de turiști anual.

În urma atentatului din 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene s-au prăbușit, Empire State Building și-a recăpătat statutul de cea mai înaltă clădire funcțională din oraș.

Cu o înălțime de 381 de metri și 102 etaje, Empire State Building a fost considerată cea mai înaltă construcție din lume, de la deschiderea să din anul 1931 și până în 1974, când Sear`s Tower din Chicago, cu 442 de metri a detronat-o.

În ultimii ani, Empire State a retrogradat în topul celor mai înalte clădiri din lume, odată cu blocurile turn construite în Asia şi Orientul Mijlociu. Poziţia fruntaşă a acestui top este deţinută de Burj Khalifa din Dubai, care se înalţă până la 828 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel