Emoții pentru Papa Francisc. Ce s-a întâmplat cu 4 membri ai Gărzii Elvețiene care îi asigură securitatea

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Patru membri ai Gărzii Elveţiene, corpul militar care asigură securitatea Papei Francisc, au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, potrivit DPA. 

Cazurile au fost diagnosticate în weekend, a precizat Bruni.

Cei patru prezintă simptome de COVID-19 şi s-au autoizolat, iar persoanele care ar fi putut intra în contact cu aceştia sunt testate, a adăugat purtătorul de cuvânt. Între timp, tuturor gărzilor elveţiene, indiferent dacă sunt sau nu de serviciu, li s-a cerut să poarte măşti sanitare în permanenţă şi să respecte reglementările de sănătate, a adăugat Bruni.

În Vatican alte trei cazuri active de coronavirus au fost detectate în 'ultimele săptămâni' la rezidenţi sau cetăţeni ai Vaticanului care au prezentat simptome uşoare şi se află în prezent în izolare, a completat purtătorul de cuvânt. O epidemie de coronavirus în rândul gărzilor elveţiene ar putea fi o sursă serioasă de îngrijorare pentru papă, deoarece intră în atribuţiile acestui corp militar să stea aproape de pontif.

Francisc are 83 de ani şi chiar dacă i-a fost îndepărtată o parte a unui plămân din cauza unei boli în tinereţe, este considerat relativ sănătos pentru vârsta sa. La sfâşitul lunii februarie, pontiful a prezentat simptome asemănătoare gripei, însă nu s-a infectat cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel