Emmy 2018. Netflix detronează HBO

Netflix - Emmy 2018
Netflix - Emmy 2018

Netflix a detronat HBO, care timp de 17 ani a fost canalul cu cel mai mare număr de nominalizări la premiile Emmy. 

Saga fantastică-medievală Game of Thrones a primit joi cele mai multe nominalizări - 22 -, inclusiv la categoria cel mai bun serial dramatic, pentru ediţia din 2018 a premiilor Emmy, iar platforma de streaming Netflix a detronat canalul HBO, aflat de 17 ani în topul nominalizărilor, potrivit Reuters. 

Serialul vedetă al canalului HBO, premiat deja de 38 de ori de-a lungul celor şase sezoane, dar care nu a primit nicio nominalizare anul trecut din cauza unei probleme de eligibilitate, concurează la numărul de nominalizări cu Saturday Night Live, cea mai longevivă emisiunea de satiră de la televiziunea americană, şi cu serialul Westworld, difuzat tot de HBO, fiecare cu câte 21 de nominalizări. 

Adaptarea romanului scriitoarei canadiene Margaret Atwood, "The Handmaid's Tale, premiat anul trecut, se află pe poziţia a treia în topul nominalizărilor, cu 20. La doar cinci ani de la lansarea primului său serial original, House of Cards, Netflix a detronat HBO, care timp de 17 ani a fost canalul cu cel mai mare număr de nominalizări la premiile Emmy. Netflix a obţinut 112 nominalizări pentru producţii diverse, de la serialele Stranger Things şi The Crown, la comedia despre femei practicante de wrestling GLOW şi westernul Godless. 

HBO a obţinut 108 nominalizări, în timp ce producţiile NBC au primit 78

Netflix a susţinut o campanie puternică pentru premiile Emmy, cele mai importante distincţii din industria de televiziune americană, şi susţine că a prevăzut un buget de 8 miliarde de dolari pentru producţiile din 2018. 

Câştigătorii celei de-a 70-a ediţii a premiilor Emmy vor fi anunţaţi în cadrul unei gale desfăşurate la Los Angeles în data de 17 septembrie şi prezentate de doi dintre membrii echipei Saturday Night Live, Michael Che şi Colin Jost. Game of Thrones va concura în cadrul categoriei cel mai bun serial dramatic cu laureata de anul trecut, The Handmaid's Tale, produsă de Hulu, care a fost, de asemenea, nominalizată pentru performanţa actriţelor Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Samira Wiley, Ann Dowd şi Yvonne Strahovski. 

Tot la categoria cea mai bună serie dramatică au mai fost nominalizate Stranger Things, The Crown, drama produsă de NBC This Is Us, serialul de spionaj The Americans şi Westworld. 

Pentru cel mai bun serial de comedia concurează producţia despre muzica hip-hop Atlanta, The Marvelous Mrs. Maisel, Black-ish, GLOW, Curb Your Enthusiasm, Barry, povestea din lumea tehnologiei Silicon Valley şi Unbreakable Kimmy Schmidt. Favorita din ultimii ai premiilor Emmy, seria Veep, nu va participa la competiţia de anul acesta, filmările fiind decalate de tratamentul pentru cancer al protagonistei, Julia Louis-Dreyfus, care a câştigat premiul pentru cea mia bună actriţă de comedie şase ani la rând. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel