EXCLUSIV  Emmanuel Macron vs. Marine Le Pen, prezidențiale 2022 Franța. Analiza lui Chirieac

Duminică, 10 aprilie, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Emmanuel Macron își dorește să fie reales pentru încă un mandat. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus cine va câștiga, în opinia sa, în turul doi.

„Eu cred că va fi turul doi între Emmanuel Macron și Marine Le Pen”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNewsTV. A adăugat că, în opinia sa, turul doi va fi câștigat de Emmanuel Macron. „Dacă ar câștiga Marine Le Pen, problema ar fi a Europei, nu numai a Franței”, a subliniat analistul, precizând că Europa este strictă cu valorile sale. 

„În Europa, în Franța mai ales, Marine Le Pen la Elysee ar crea imense dificultăți. Ar putea decide să nu mai dea bani pentru bugetul european fiindcă țările din Est s-ar putea descurca și singure”, a zis Bogdan Chirieac. „Până la urmă, Franța este o democrație stabilă. În opinia mea, Macron a avut o prestație senzațională în războiul dintre Rusia și Ucraina. Dar, până la urmă, francezii decid. Macron nu a fost niciodată prea popular... Care sunt limitele democrației? Uitați-vă în Ungaria câștigă Orban și nu sunt alegeri fraudate, nici măcar nu au fost acuzații. A doua zi, Ursula von der Leyen taie fondurile Ungariei. (...) Eu aștept rezultatul primului tur. Cred că este deschis și unui rezultat surpriză. Nu cred că, dacă va câștiga doamna Marine Le Pen, Europa este pregătită pentru schimbări atât de importante. Practic, s-ar bloca motorul european care este compus din Franța și Germania. Simplu nu va fi, sub nicio formă”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Principalii doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Franţa - Emmanuel Macron și Marine Le Pen - au votat în primul tur de scrutin. Emmanuel Macron a votat împreună cu soţia sa, Brigitte, în staţiunea litorală Le Touquet-Paris-Plage, în nordul ţării, unde a fost întâmpinat la secţia de votare de o mulţime de suporteri. Marine Le Pen a votat la Hénin-Beaumont, lângă Lille. Sondajele o plasează în urma lui Macron, însă decalajul s-a redus în ultimele săptămâni.

Dacă previziunile se vor confirma şi niciunul din cei 12 candidaţi nu va obţine o majoritate absolută, primii doi clasaţi se vor confrunta în turul decisiv pe data de 24 aprilie.

Deferiți mass-media, la DCNews. Sezonul 2, episodul 13

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel