Emmanuel Macron promite acțiuni dure împotriva islamului radical

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele francez Emmanuel Macron a promis intensificarea acţiunilor guvernului împotriva islamului.

După atentatul de vineri în care Samuel Paty, profesor de istorie şi geografie, a fost decapitat, președintele francez anunță acțiuni dure.  Emmanuel Macron a promis marţi intensificarea acţiunilor guvernului împotriva islamului radical, transmite Agerpres, citând AFP.

"Nu este vorba despre a face noi declaraţii (...); sunt acţiuni care sunt aşteptate de concetăţenii noştri. Aceste acţiuni se vor intensifica", a spus şeful statului într-o scurtă alocuţiune la prefectura din Bobigny, la nord de Paris.

De luni, o vastă operaţiune a poliţiei a fost lansată împotriva mişcării islamiste. Preşedintele a anunţat că colectivul pro-palestinian Sheikh Yassin, "direct implicat" în atentat, va fi dizolvat miercuri în Consiliul de miniştri. Fondatorul său Abdelhakim Sefrioui se află în arest preventiv în cadrul anchetei.

"Decizii de acest tip împotriva unor asociaţiilor, grupuri de indivizi, vor urma în zilele şi săptămânile următoare", a adăugat Emmanuel Macron.

Miercuri, moscheea din Pantin, o suburbie din nordul Parisului, va fi închisă. Acesteia i se reproşează că responsabilii săi au partajat pe pagina lor de Facebook, pe 9 octombrie, video-ul realizat de părintele care făcea apel la pedepsirea profesorului.

VEZI ȘI: Anchetă în cazul profesorului decapitat în Franța. Tatăl unei eleve a discutat pe WhatsApp cu ucigaşul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel