Emmanuel Macron îl primește pe Vladimir Putin, pe 19 august

Emmanuel Macron  FOTO Agerpres
Emmanuel Macron FOTO Agerpres
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat, sâmbătă, că îl va primi pe omologul său rus Vladimir Putin la reşedinţa sa de vară de la Brégançon (sud-est) pe data de 19 august, cu câteva zile înainte de summitul G7 de la Biarritz (sud-vestul Franţei), potrivit AFP.

La finalul lunii iunie, Macron declara în Japonia, după o lungă întrevedere cu Vladimir Putin, că va avea în următoarele săptămâni o întâlnire bilaterală cu preşedintele rus.

Consider că, în cadrul preşedinţiei G7, este indispensabil să putem lua această iniţiativă cu Rusia pentru a explora toate formele de cooperare asupra marilor teme de destabilizare sau de conflict, fără naivitate, dar fără ca uşa să fie închisă, a explicat Emmanuel Macron.

Aflat în a treia zi de vacanţă la Brégançon, şeful statului francez a făcut sâmbătă o deplasare de câteva ore în Tunisia, pentru a asista la funeraliile preşedintelui Béji Caid Essebsi. În perioada 24-26 august, Franţa va găzdui, la Biarritz, summitul G7 (G8 înainte de excluderea Rusiei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel