Emmanuel Macron, CONTESTAT în Franța: Peste 50 % din francezi, nemulțumiți de activitatea sa

Macron
Macron

 Şase din zece francezi se declară 'nemulţumiţi' de activitatea lui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa la preşedinţia Franţei, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Ifop pentru Paris Match, Sud Radio şi CNEWS, transmite miercuri AFP. 

La întrebarea În general, la un an după alegerea lui Emmanuel Macron drept preşedinte al Republicii, aţi spune că sunteţi foarte mulţumiţi, mai degrabă mulţumiţi, mai degrabă nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de acţiunea sa?, 58% dintre francezi au răspuns 'nemulţumiţi' - dintre care 24% sunt 'extrem de nemulţumiţi', iar 34% 'mai degrabă nemulţumiţi'. 

Potrivit aceluiaşi sondaj, 42% din francezi sunt 'mulţumiţi' de prestaţia lui Macron, dintre care 38% 'mai degrabă mulţumiţi' şi 4% 'foarte mulţumiţi'. 

În legătură cu promisiunile făcute de Emmanuel Macron în timpul campaniei electorale de anul trecut, 57% dintre cei intervievaţi estimează că ele au fost 'respectate', în timp ce 43% susţin contrariul. 

Alte cifre 

Pe diverse domenii, 67% dintre francezi sunt de părere că există un bilanţ 'pozitiv' pentru relaţiile cu Uniunea Europeană, 63% pentru imaginea Franţei în străinătate, 56% pentru creşterea şi atractivitatea Franţei, 27% pentru reforma sistemului de pensii şi doar 18% pentru situaţia spitalelor. 

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 12-16 aprilie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel