Emmanuel Macron a promulgat controversata lege a pensiilor. Sindicatele anunţă în continuare greve şi proteste

Facebook Emmanuel Macron
Facebook Emmanuel Macron

În ciuda grevelor şi protestelor, Emmanuel Macron a promulgat legea pensiilor. 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a promulgat, astăzi, controversata Lege a pensiilor, iar luni se va adresa naţiunii pe această temă, în încercarea de a diminua furia sindicatelor şi a opoziţiei faţă de noile măsuri, care, în principal, prevăd prelungirea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

În ultimele două luni, Franţa a fost paralizată de numeroase greve şi proteste violente ale marilor sindicate, cu transporturi blocate şi penurie de carburanţi în benzinării. La discuţiile cu sindicatele, premierul Elisabeth Borne a refuzat orice concesie.

Franţa avea, oricum, una dintre cele mai mici vârste de pensionare din Europa. După decizia de ieri a Consiliului Constituţional, sindicatele au cerut în mod solemn preşedintelui să nu promulge Legea pensiilor, iar opoziţia de stânga a declarat că lupta continuă. Emmanuel Macron s-a grăbit, însă, să o promulge astăzi, în regim ultrarapid, după cum spune France Info.

Reforma pensiilor se va aplica de la 1 septembrie. Mii de oameni au protestat ieri, la Paris, iar pe 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii, sindicatele au promis o mobilizare de excepţie. În pregătirea acesteia, feroviarii de la SNCF au promis pentru joi, 20 aprilie, o zi a furiei. Pe 3 mai, Consiliul Constituţional este aşteptat să decidă şi asupra unei noi cereri a opoziţiei privind organizarea unui referendum pe tema reformei pensiilor, după ce prima formă a textului a fost, ieri, respinsă, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel