Emiterea titlurilor de despăgubire pentru casele naţionalizate, riscă să fie suspendată

casa nationalizate
casa nationalizate

Emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietățile naționalizate în timpul guvernului comunist, ar putea fi suspendate pentru șase luni. Guvernul intenţionează să aplice această măsură printr-o ordonanță de urgență, din lipsă de fonduri, susțin surse oficiale, citează Mediafax.

Legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, în baza căreia sunt acordate titluri de despăgubire pentru casele naționalizate ar putea suferi modificări, Guvernul având deja pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru suspendarea aplicării unor dispoziții din lege, au susținut sursele citate.

"Proiectul de act normativ prevede suspendarea pentru şase luni a emiterii titlurilor de despăgubire pentru imobilele naţionalizate, din cauza lipsei resurselor financiare. Documentul urmează să fie discutat în Guvern, care va decide dacă va fi aplicată această măsură", au arătat sursele.

Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, în numele statului, emite aceste certificate care incorporează drepturile de creanţă ale deţinătorilor asupra statului român corespunzător despăgubirilor acordate.

Titlurile de despăgubire pentru proprietățile naționalizate pot fi valorificate prin conversie în acţiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea în titluri de plată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel