Decizia CNA care scoate din minți emisiunile tabloid. Ce mesaj ar putea afișa

ioana tufaru dece
ioana tufaru dece

Consiliul Național al Audiovizualului vrea să completeze Codul Audiovizual în sensul că emisiunile tabloid vor fi obligate să-și atenționeze telespectatorii că programul respectiv este o ficțiune, scrie paginademedia.ro.

Membrii CNA au discutat la începutul ședinței de astăzi subiectul unei posibile formule de text pe care emisiunile ar trebui să-l afișeze, de trei ori în timpul emisiei, atunci când este vorba despre filmări regizate.

Nu s-a definitivat o formulă, dar au existat mai multe propuneri: scenariu bazat pe ficțiune, scenariu după fapte reale, acest program este o ficțiune, acest program este o ficțiune, bazată pe fapte reale.

După formularea textului acesta va fi supus dezbaterii publice pe site-ul Consiliului, timp de 30 de zile. Până la adoptarea decizie, CNA intenționează să trimită televiziunilor o recomandare.

Decizia de a obliga emisiunile tabloid bazate pe un scenariu să-și anunțe publicul că programul este o ficțiune, a fost luată după analizarea emisiunii Acces Direct din patru februarie, când a fost discutată igiena Ioanei Tufaru.

În urma ședinței care a dus la sancționarea Antenei 1 cu o amendă de 20.000 lei, reprezentanții postului au afirmat că emisiunea cu Ioana Tufaru a avut la bază un scenariu cu care subiectul a fost de acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel