Emirul Kuweitului, spitalizat în SUA. Întrevederea cu preşedintele Trump, amânată

Donald Trump
Donald Trump

Emirul Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, 90 de ani, a fost internat pentru ''examene medicale'' într-un spital din SUA, ceea ce a dus la amânarea unei întâlniri cu preşedintele Donald Trump, a anunţat duminică agenţia de presă oficială Kuna, relatează AFP.

În august, ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, care a fost în vizită în Kuweit, a scris pe Twitter că îi doreşte recuperare rapidă emirului deşi anterior nu fusese dată nicio informaţie despre posibila deteriorare a stării sănătăţii sale. Agenţia kuweitiană Kuna a relatat atunci că şeicul Sabah şi-a revenit şi că starea sănătăţii sale era bună, fără a oferi alte detalii.

Duminică, agenţia a indicat numai faptul că emirul a fost internat pentru examene medicale într-un spital din Statele Unite, fără a da detalii. Internarea sa a dus la amânarea întrevederii cu Donald Trump la o dată care va fi anunţată ulterior', a adăugat agenţia. Emirul ajuns în Statele Unite luni, iar întâlnirea cu preşedintele american a fost iniţial programată pentru 12 septembrie.

Casa Albă confirmă amânarea întâlnirii

Casa Albă a confirmat amânarea întâlnirii emirului cu Donald Trump precizând într-un comunicat că preşedintele îi doreşte prietenului său (...) o recuperare rapidă şi aşteaptă să-l întâmpine la Washington imediat ce se va simţi mai bine . Ultima apariţie publică a emirului a fost la începutul lunii august, când a luat parte la rugăciunea ce a marcat marea sărbătoare musulmană Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului). Şeicul Sabah i-a succedat fratelui său, şeicul Jaber al-Ahmad Al-Sabah, în ianuarie 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel