Emirul din Qatar, lui Vladimir Putin: ”Vă mulțumim și suntem mândri de această relație”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Emirul Qatarului i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru ”sprijinul mare” acordat pentru Cupa Mondială FIFA 2022, chiar dacă războiul letal al președintelui rus asupra Ucrainei continuă.

Liderii celor două țări s-au întâlnit joi la un summit regional de la Astana, Kazahstan, unde emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, l-a lăudat pe Vladimir Putin: ”După ce Rusia a avut un mare succes în organizarea Cupei Mondiale din 2018, prietenii ruși au oferit un mare sprijin Qatarului, mai ales în ceea ce privește organizarea, cu comitetul de organizare al Cupei Mondiale din 2022”, a spus emirul, potrivit Politico.

”Vă mulțumim pentru asta și suntem mândri de această relație. Acest lucru va continua până la sfârșitul Cupei Mondiale. Mă bucur foarte mult să vă văd, domnule președinte. Mulțumesc”, a adăugat el.

Putin a răspuns că ”facem tot ce putem în ceea ce privește transferul experienței pregătirii pentru Cupa Mondială” și a adăugat: ”Sunt sigur că va fi un succes”. Președintele rus a mai spus că așteaptă cu nerăbdare ca emirul să facă o vizită în Rusia.

Relația Qatar-Rusia va alimenta controversele legate de Cupa Mondială, care începe luna viitoare și a fost criticată încă de când Qatarul a primit turneul în 2010.  FIFA a eliminat Rusia de la Cupa Mondială din 2022 la scurt timp după ce a început invazia sa în Ucraina.

Citește și:

FIFA dă semne, pentru prima dată, că se gândește la victimele organizatorilor Cupei Mondiale de la Qatar. Organizația internațională, interesată de ideea unui fond de indemnizaţie

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) s-a arătat pentru prima dată "interesată" de înfiinţarea unui fond de indemnizaţie pentru victimele accidentelor de muncă de pe şantierele Cupei Mondiale din Qatar, a declarat joi secretarul său general adjunct, Alasdair Bell, citat de AFP.

"Este important să încercăm să vedem că oricine a suferit o accidentare ca urmare a participării la Cupa Mondială, va primi cumva o reparaţie", a afirmat Bell în faţa parlamentarilor Consiliului Europei, organismul de supraveghere al drepturilor omului pe continent, în cadrul unei audieri privind protecţia drepturilor lucrătorilor în Qatar.

"Nu este lucrul cel mai uşor de implementat, este nevoie de reflecţie", a spus Bell. "Este nevoie de o structură, de reguli şi de o guvernanţă", dar "este cu siguranţă ceva ce vrem să meargă mai departe", a adăugat el.

La începutul lunii octombrie, Federaţia franceză de fotbal (FFF) a indicat deja că lucrează cu alte câteva federaţii la un fond de indemnizaţie pentru victimele accidentelor de muncă de pe şantierele Cupei Mondiale din Qatar.

"Am vorbit cu vreo zece federaţii pentru a lucra la un set de trei" propuneri, a explicat vicepreşedintele delegat al acesteia, Philippe Diallo. Potrivit lui, propunerile includ "înfiinţarea unui centru de primire pentru lucrătorii migranţi care ar face parte din moştenirea lăsată de Cupa Mondială din Qatar", precum şi "un fond de indemnizaţie pentru toţi cei care au fost victimele accidentelor de muncă pe şantierele Cupei Mondiale".

Ideea unui fond de indemnizaţie pentru muncitorii care au lucrat pe site-urile competiţiei a fost prezentată în ultimele luni de mai multe organizaţii pentru drepturile omului, care au făcut apel la sponsorii Cupei Mondiale să susţină iniţiativa.

Qatarul a implementat sisteme de indemnizaţie a lucrătorilor, dar aceste măsuri au fost introduse cu întârziere şi nu toată lumea a beneficiat de pe urma lor, potrivit Amnesty International.

ONG-urile, care salută unele reforme sociale adoptate de autorităţile din Qatar, evidenţiază deficienţe în ce priveşte protecţia lucrătorilor, precum şi o problemă recurentă a salariilor neplătite.

Qatarul, la rândul său, a respins ferm criticile aduse faptului că nu a acţionat în ce priveşte drepturile lucrătorilor şi a remarcat introducerea unui salariu minim, relaxarea dependenţei lucrătorilor de angajatori şi impunerea unor reguli de protecţie mai stricte în timpul verilor toride.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel