Emiratele Arabe Unite au interceptat rachete balistice în timpul vizitei președintelui israelian

Sursă foto: Facebook - Isaac Herzog
Sursă foto: Facebook - Isaac Herzog

În timpul vizitei președintelui israelian, Emiratele Arabe Unite au interceptat mai multe rachete balistice. 

Emiratele Arabe Unite (EAU) au interceptat și distrus luni o rachetă balistică, incidentul fiind al treilea de acest fel din această lună, potrivit autorităților naționale, în timpul vizitei președintelui israelian, scrie CNN

"Atacul nu a provocat pierderi. Rămășițele rachetei balistice au aterizat în afara zonelor rezidențiale", a transmis Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite pe Twitter.

Incidentul vine după o serie de atacuri asupra Emiratelor Arabe Unite în această lună din partea rebelilor Houthi susținuți de Iran și Yemen. Houthi au lansat un atac cu drone pe 17 ianuarie, ucigând trei muncitori străini în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi. Coaliția condusă de Arabia Saudită care luptă împotriva huthiților a răspuns cu lovituri aeriene asupra capitalei yemenite, vătămând grav cel puțin 12 persoane.

Atac balistic în timpul vizitei președintelui Isaac Herzog

Houthii au lansat din nou rachete pe 24 ianuarie, dar Emiratele Arabe Unite le-au interceptat cu sprijinul Statelor Unite. După acest atac, un purtător de cuvânt Houthi a avertizat că grupul își va „extinde operațiunile în faza următoare” și a avertizat companiile străine să părăsească Emiratele Arabe Unite.

Atacul de luni a avut loc în timpul vizitei în curs a președintelui israelian Isaac Herzog în Emiratele Arabe Unite. Președintele și anturajul său nu au fost în pericol, iar vizita este de așteptat să continue așa cum a fost planificat, a declarat un purtător de cuvânt al președinției israeliene. 

Duminică, Herzog sa întâlnit cu prințul moștenitor în Abu Dhabi, șeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan și a condamnat atacurile teroriste care vizează Emiratele Arabe Unite, potrivit agenției de știri de stat a Emiratelor Arabe Unite WAM.

Președintele va vizita Dubai Expo

Mai târziu, luni, Herzog urmează să viziteze Dubai Expo înainte de a se întoarce în Israel.

Emiratele Arabe Unite sunt membre ale coaliției conduse de Arabia Saudită, care este în război de ani de zile cu rebelii Houthi susținuți de Teheran, care controlează o mare parte din Yemen.

Ofensiva a început în 2015 pentru restabilirea guvernului recunoscut internațional al Yemenului, după ce acesta a fost înlăturat de către Houthi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel