Urmărește emisiunea live


Emiratele Arabe Unite au "comandat" ploi pentru a combate canicula extremă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Emiratele Arabe Unite au comandat ploi pentru a combate canicula extremă, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius. 

Ţara din Golf schimbă vremea datorită tehnologiei cunoscute sub numele de „însămânţare a norilor”. La Abu Dhabi, Dubai şi în Sharjah a plouat abundent, potolind valul de căldură.

Aşa-numita „însămânţare a norilor” - ”cloud seeding”, este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de ”însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice, scrie Mediafax.

Furtună puternică la Cluj, duminică seară 

O furtună puternică a inundat duminică seară centrul municipiului Cluj-Napoca, în doar 15 minute. Mașinile s-au deplasat cu greu prin apa de câțiva zeci de centimetri. De asemenea, un avion nu a putut să aterizeze la timp, a relatat România TV. 

Inspectoratul Județean pentru Situații de urgență a primit mai multe apeluri prin intermediul numărului unic de urgență 112, iar pompierii au fost solicitați să intervină.

”Sunt înregistrate, până în acest moment, 20 de solicitări pe municipiul Cluj-Napoca, pentru îndepărtarea arborilor căzuți, două solicitări pentru acoperișuri deteriorate și cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea rețelelor de alimentare cu energie electrică”, a anunțat ISU Cluj. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip Cod portocaliu de vreme severă imediată. Atenționarea a fost valabilă până la ora 23:30, pentru localitățile Cluj-Napoca, Aghireșu, Baciu, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel