Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Eminescu, tradus în Israel. Cristofor: „Un rabin care l-a cunoscut a spus clar că Eminescu nu a fost antisemit!” / VIDEO 

Prezent în emisiunea Bogățiile României din diaspora, realizată de DC Media Group, pentru a vorbi despre lucrarea sa „O istorie a literaturii de limbă română din Israel (volumul I, poezia)” scriitorul și criticul literar Ion Cristofor a vorbit despre relația dintre familia lui Mihai Eminescu și evrei. 

„Există o foarte mare prețuire pentru Eminescu (în Israel), în ciuda faptului că unii vorbesc despre așa zisul antisemitism a lui Eminescu. Un rabin care a trăit la Londra și care l-a cunoscut bine pe Eminescu, a spus clar că Eminescu nu era antisemit și este emoționant să constați că Eminescu a fost tradus în Israel. S-au scris multe articole despre Eminescu, printre altele, unui prozator din Israel, cum că tatăl lui Mihai Eminescu era, de fapt, evreu și că Eminescu ar fi, pe jumătate, evreu. Sigur, este doar o teorie, pornind de la faptul că tatăl lu Eminescu, care nu era deloc un prost, vorbea limba germană, iar cine vorbește limba germană înțelege foarte bine idișul pe care îl foloseau evreii din nordul Moldovei. De altfel, tatăl lui Eminescu a avut un asociat, la o moșie, împreună cu un evreu. Prin urmare, există legături ancestrale între români și evrei.” a precizat scriitorul clujean Ion Cristofor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel