Emil Boc: Proiect premieră pentru România, la Cluj

Mihai Ciobanu / 14 mai 2018 / 21:18 Salveaza PDF Comentarii
Emil Boc
Emil Boc

Emil Boc anunţă un proiect premieră în România care va fi implementat în municipiul Cluj-Napoca. 

Emil Boc, primarului municipiului Cluj-Napoca anunţă implementarea în oraşul pe care îl conduce a unui proiect în premieră naţională: dotarea Poliției Locale cu mașini electrice.

"Trei autoturisme pur electrice noi vor fi achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pentru dotarea Poliției Locale a municipiului. Acestea nu poluează, sunt eficiente energetic și reprezintă viitorul în materie de transport. La fel ca în cazul autobuzelor electrice, unde Cluj-Napoca este primul oraș din România în care vom avea astfel de mijloace de transport în comun, achiziționarea acestor autoturisme electrice pentru Poliția Locală reprezintă un semnal puternic cu privire la viitorul mobilității urbane și direcția de dezvoltare pe care s-a încadrat comunitatea noastră", anunţă primarul Boc. 

[citeste si]

Maşinile electrice vor fi achiziţionate prin programul "RABLA"

Mașinile electrice vor înlocui trei mașini vechi din parcul auto actual, care îndeplinesc condițiile de casare. Astfel, noile autoturisme vor fi achiziționate prin licitație, cu finanțare de la bugetul local, din prima de casare și ecotichet, prin participarea Municipiului la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28