Elvețienii din Zurich au votat pentru "sinuciderea asistată"

sinucudere
sinucudere

În urma referendumului de duminică, elvețienii au respins propunerea de interzicere a sinuciderii asistate și a  "turismului mortii", referitor la străinii care vin în zona pentru a recurge la această metodă.

Alegătorii au respins ambele propuneri, arată BBC. Persoanele care doresc să se sinucidă, pot beneficia de așa ceva în Elveția, dacă gestul nu este considerat egoist sau este făcut pentru un anumit câștig.

Anual, în Elveția circa 200 de persoane reurg la sinuciderea asistată, cu toate că unii rezidenți s-au declarat nemulțumiți de faptul că cetățeni din Germania, Franța sau din alte țări vin să moară în Elveția.

În acest sens, o asociație elevețiană,  Dignitas, este cunoscută pentru că în ultimul deceniu a oferit posibilitatea de a profita de pe urma legislației elvețiene privind sinuciderea asistată a peste 1.000 de straini, în special bolnavi.

Conform unei statistici, până la sfărșitul anului 2010, asociația a ajutat în acest sens 1. 138 de persoane, printre care se numără 592 de germani, 102 francezi, 118 elvețieni, 19 italieni, 18 americani și 16 spanioli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel