Elveţia iritată după afirmaţiile lui Sarkozy asupra paradisurilor fiscale

sarkozy
sarkozy

Elveţia nu a apreciat comentariile preşedintelui francez Nicolas Sarkozy la summitul G20 de la la Cannes, atunci când el a denunţat "deficienţe" în eforturile Confederaţiei de a nu mai fi considerată un paradis fiscal.

"Nicolas Sarkozy are probabil o problemă cu noi şi nu ştiu care", a declarat preşedintele Confederaţiei elveţiene, dna Micheline Calmy-Rey, în emisiunea 'Pardonnez-moi', din care un extras a fost difuzat vineri seară la jurnalul televizat.

Calmy-Rey a adăugat că l-a convocat pe ambasadorul Franţei la Berna pentru a-i semnala "nemulţumirea" Elveţiei faţă de "acest mod de a face". "Am fost surprinşi şi foarte nemulţumiţi... Răspunsul nostru este să spunem nu, Elveţia a adoptat standardele OECD şi ducem o politică de bani impozitaţi pe care o continuăm cu multă coerenţă prin acorduri de dublă impunere", a declarat preşedintele Confederaţiei.

La 4 noiembrie, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a dat asigurări că ţările care continuă să adăpostească paradisuri fiscale, o listă de 11 dintre ele urmând a fi publicată, "vor fi ostracizate de comunitatea internaţională", în încheierea summitului G20 de la Cannes. "Antigua şi Barbuda, Barbados, Botswana, Brunei, Panama, Seychelles, Trinidad şi Tobago, Uruguay şi Vanuatu nu sunt dotate cu un cadru juridic adaptat la schimbul de informaţii fiscale", a afirmat el, adăugând că "Elveţia şi Liechtenstein încă nu sunt calificate" printre ţările ce au implementat un astfel de cadru, aminteşte AFP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel