Elon Musk se teme de tentative de asasinat: ”Sper că nu o vor face”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

În 2022, Elon Musk deține atât titlul onorific de cel mai bogat om din lume, cât și cel mai puternic CEO din lume. 

Achiziția Twitter și primele sale decizii ca proprietar al rețelei de socializare au dus la o creștere a influenței celebrului Elon Musk.

Musk, care se descrie drept un ”absolutist al libertății de exprimare”, a reactivat contul de Twitter al fostului președinte Donald Trump. El a anunțat, de asemenea, o amnistie generală pentru toate conturile interzise, dar și o mai mare libertate de exprimare pentru subiectele despre pandemia Covid19. Toate aceste decizii i-au adus critici. În acest context, Musk a declarat în timpul unui interviu realizat pe Twitter Space că se teme pentru viața lui, potrivit Business News.

”În mod clar, riscul ca ceva rău să mi se întâmple sau chiar să fiu eliminat este semnificativ”, le-a spus miliardarul utilizatorilor Twitter în timpul unui chat de două ore de întrebări și răspunsuri pe Twitter Spaces, pe 3 decembrie.

”Nu este atât de greu să omori pe cineva dacă vrei, așa că sper că nu o vor face... cu siguranță există un anumit risc acolo”, a spus el. Musk nu a spus însă dacă a primit vreo amenințare specifică în acest sens.

”La sfârșitul zilei, vrem doar un viitor în care să nu fim oprimați, unde discursul nostru nu este înăbușit și putem spune ceea ce vrem să spunem fără teama de represalii”. a declarat Elon Muskm care, în opinia sa, ”atâta timp cât nu răniți pe altcineva, ar trebui să aveți voie să spuneți ceea ce doriți.”

Marea dezvăluire a lui Elon Musk, ”Fișierele Twitter” despre Hunter Biden: ”Publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat”

Elon Musk a lansat vineri seara ”Fișiere Twitter” despre ”suprimarea libertății de exprimare” de către platforma de socializare pe care acum o deține.

Publicarea acestor ”fișiere” a venit cu mesajul: ”Publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat...”. Ceea ce a urmat după, a fost o serie de fragmente postate pe Twitter care detaliază ceea ce publicul a știut – și ceea ce directorii Twitter înșiși au detaliat în ultimii doi ani – despre deliberarea companiei cu privire la publicarea de către New York Post a dosarelor lui Hunter Biden, cu puțin timp înainte de alegerile din 2020.

”Ceea ce sunteți pe cale să citiți este prima tranșă dintr-o serie, bazată pe mii de documente interne obținute de surse de pe Twitter”, a declarat Elon Musk vineri seara.

Potrivit publicației Rolling Stones, fișierele  publicate de Musk au arătat în cea mai mare parte ceea ce a fost deja documentat: faptul că Twitter a eliminat link-urile care făceau referire la fișierele de pe laptopul lui Hunter Biden. Platforma de socializare a împiedicat inițial ca povestea despre scandalul lui Hunter Biden să apară în algoritmii săi de recomandare, iar mai apoi a interzis accesarea linkurilor către poveste în conformitate cu politica sa de distribuție a materialelor piratate. 

”Nu avea de-a face cu conținutul, ci cu politica materialelor piratate”, a explicat  fostul CEO Twitter, Jack Dorsey, în timpul audierii din 2021. ”Am avut o interpretare greșită. Nu scriem politici conform unei anumite înclinații politice”.

Yoel Roth, fostul șef al departamentului pentru siguranța platformei Twitter, care a demisionat în această lună, a recunoscut că gestionarea de către Twitter a articolului Post, articol care făcea referire la fișierele lui Hunter Biden, a fost o greșeală... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel