Elon Musk devine noul patron al Twitter, după ce compania a acceptat oferta de 44 de miliarde de dolari

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Consiliul de administrație Twitter este de acord cu preluarea de către Elon Musk, pentru 44 de miliarde de dolari, a companiei.

Consiliul de administrație al Twitter a fost de acord să accepte oferta de preluare a companiei, pentru 44 de miliarde de dolari (34,5 miliarde de lire sterline), de către Elon Musk.

Musk, care a făcut oferta șoc cu mai puțin de două săptămâni în urmă, a susținut că este persoana potrivită pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al companiei de social media.

El a militat pentru o serie de schimbări, de la relaxarea restricțiilor de conținut la eradicarea conturilor false. Firma a respins inițial oferta domnului Musk, dar acum va cere acționarilor să voteze pentru aprobarea înțelegerii.

Domnul Musk este cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, în mare parte datorită participației sale la producătorul de vehicule electrice Tesla pe care îl conduce. De asemenea, conduce firma aerospațială SpaceX.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus el într-un comunicat.

„Vreau, de asemenea, să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii”, a adăugat el.

„Twitter are un potențial extraordinar - aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca.”, a mai spus Musk.

Bret Taylor, președintele consiliului de administrație al Twitter, a declarat că a desfășurat un „proces cuprinzător” pentru a evalua propunerile domnului Musk pentru firmă.

„Tranzacția propusă va oferi o primă substanțială de numerar și credem că este cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter”, a spus el, conform BBC.

Tesla ar putea vinde maşinile cum vinde Apple telefoanele: fără încărcător

Tesla a luat o decizie asemănătoare cu cea a companiei Apple, care nu a mai inclus încărcătoarele în prețul noilor sale telefoane iPhone. Acum, Tesla livrează mașinile fără încărcătoare, iar clienții sunt nevoiți să plătească în plus pentru acestea.

Tesla și-a schimbat politica de a livra fiecare vehicul cu un cablu de încărcare mobil și, în schimb, a început să le vândă separat pentru 325 de dolari cele Type 2 și 200 de dolari cele Type 1.

Clienții sunt nemulțumiți întrucât în momentul achiziției, acestea erau incluse în prețul modelelor electrice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel