Elon Musk, dat în judecată de un acţionar al Tesla. De ce este acuzat

Elon Musk a fost dat în judecată de un investitor Tesla.

Elon Musk este acuzat că a încălcat un acord din 2018, cu Comisia americană pentru bursă şi valori imobiliare (SEC), din cauza unor postări de pe Twitter, scrie Bloomberg. Reclamantul, Chase Gharrity,  acuză că postările fondatorului Tesla au dus la pierderi de miliarde de dolari pentru acționarii companiei.

Potrivit unei plângeri prezentate într-un tribunal din Delaware, care este îndreptată şi împotriva consiliului de administraţie al producătorului de maşini electrice, tweeturile ”necontrolate” ale lui Musk au expus acţionarii la pierderi de ordinul miliardelor de dolari. 

Plângerea evidenţiază mai multe postări ale lui Musk pe platforma de socializare Twitter, inclusiv evaluarea sa din 1 mai 2020 că preţul acţiunilor Tesla este ”prea mare”, ceea ce a determinat o scădere de peste 13 miliarde de dolari a valorii de piaţă a Tesla. Plângerea a fost înaintată deși de atunci acţiunile Tesla au crescut şi compania a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari. Acordul cu SEC a avut loc în urma unui tweet al lui Musk din august 2018, potrivit căruia el avea ”finanţare asigurată” pentru a retrage Tesla de la bursă, într-o tranzacţie de 72 miliarde de dolari. În realitate nu era așa . De atunci, avocații săi și-au asumat să verifice în prealabil postările lui Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel