Elon Musk arată cine este adevăratul "Dumnezeu". Teoria complexă despre noul Univers, desființată de oamenii de știință

Elon Musk a devenit adeptul unei noi teorii. 

Elon Musk a devenit adeptul teoriei conform căreia am trăi într-o simulare complexă la care au aderat mai mulți cercetători și gânditori dintre care și filozoful suedez Nick Bostrom, de la Universitatea Oxford, şi Rick Terrile, cercetător la NASA JPL.

Șeful Tesla susține că oamenii sunt personaje în jocul video al unei civilizaţii mai avansate și că tot ceea ce vedem în jurul nostru, de la animale, clădiri, și plante, reprezintă o simulare pe computer cu grafică foarte bună.

Musk pune situația pe seama faptului că tehnologia a avansat extrem de repede în ultimii 40 de ani încât în viitor chiar şi nouă oamenilor ne va fi dificil să facem diferenţa între realitatea fizică şi realitatea virtuală. Miliardarul este convins de faptul că șansa ca noi să nu trăim într-o realitate virtuală este "una la câteva miliarde".

Mai mulți cercetători desființează teoria lui Elon Musk

Oamenii de ştiinţă de la Oxford University, Hebrew University of Jerusalem şi NRC Kurchatov Institute au desfiinţat această teorie într-o lucrare, dar într-o explicație simplificată, ar fi imposibil ca cineva să construiască un simulator atât de complex, pentru că interacţiunile cuantice necesare pentru a crea simularea respectivă complexitatea creşte atât de repede încât aceasta nu mai poate fi controlată de computerele clasice sau cele cuantice.

Adăugarea unei singure particule în simulare ar dubla dimensiunea sistemului necesar pentru a o modela. Pentru doar câteva sute de particule ar fi necesar un computer mai mare decât universul, potrivit celor doi autori ai lucrării, Zohar Ringel şi Dmitry Kovrizhi, ceea ce nu este imposibil, dar puţin probabil să existe.

Totodată, John D. Barrow, profesor de matematică la Universitatea Cambridge, a sugerat o nouă cale de verificare a adevărului despre Univers și crede că o simulare imperfectă a realităţii ar avea, inevitabil, nişte disfuncţionalităţi observabile, potrivit go4games.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel