Elon Musk adoptă discursul lui Viktor Orban: Soros "urăşte umanitatea"

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Proprietarul Twitter, Elon Musk, şi-a atras acuzaţii de antisemitism după ce l-a atacat pe bancherul şi supravieţuitorul Holocaustului, George Soros, pe Twitter şi într-un interviu acordat marţi canalului american CNBC, informează dpa.

 

Musk a scris pe Twitter că Soros "urăşte umanitatea" şi vrea "să erodeze însăşi structura civilizaţiei".

Ministerul israelian de Externe a criticat afirmaţiile, apreciind că au un "ton antisemit" şi a afirmat că ele "au declanşat imediat un val de teorii ale conspiraţiei" pe Twitter.

Întrebat despre afirmaţiile sale într-un interviu acordat marţi seara la CNBC, Musk a răspuns că nu este antisemit."Din contră, sunt un fel de pro-semit".

Elon Musk şi-a reiterat părerea despre Soros."Cred că este adevărat. Aceasta este părerea mea" şi, referindu-se la libertatea de exprimare, a adăugat:"Pot să spun ce vreau".

George Soros, în vârstă de 92 de ani, care a devenit cunoscut pentru actele sale de filantropie, este ţinta favorită a dreptei politice americane și a populiștilor europeni, precum Viktor Orban.

Soros este un donator prolific al cauzelor politice de stânga din SUA şi a ajutat la finanţarea campaniilor electorale ale unor procurorii de stânga în mai multe oraşe. Criticii de dreapta i-au atacat frecvent pe aceşti procurori, pe care i-au acuzat că nu au reuşit să eradicheze infracţionalitatea.

Jonathan Greenblatt, preşedintele organizaţiei evreieşti Anti-Defamation League (ADL), a declarat că atacurile frecvente la adresa lui George Soros alimentează teoriile conspiraţiei antisemite."Soros este deseori vizat de extrema dreaptă, prin stereotipuri antisemite, ca sursă a problemelor lumii", a scris Greenblatt pe Twitter. El a mai spus că alegerea cuvintelor respective de către Musk este "periculoasă" deoarece "va încuraja extremiştii care deja inventează conspiraţii anti-evreieşti şi, ca urmare, încearcă să îl atace pe Soros şi comunităţile evreieşti", scrie Agerpres.

Elon Musk numește un nou CEO la Twitter, în locul lui. Linda Yaccarino îi va prelua din sarcini

Elon Musk a numit un nou director executiv pentru Twitter, la puțin peste șase luni de la preluarea controversată a companiei de social media.

Miliardarul a spus că Linda Yaccarino, fosta șefă de publicitate la NBCUniversal, va supraveghea operațiunile de afaceri ale platformei, care se luptă să facă bani.

El a spus că acesta va începe în șase săptămâni. Musk va rămâne implicat în calitate de președinte executiv și director de tehnologie, scrie BBC.

„Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Linda pentru a transforma această platformă în X, aplicația tuturor lucrurilor”, a scris el pe Twitter, confirmând decizia la o zi după ce a alimentat speculațiile.

Musk – care a cumpărat anul trecut platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari – a fost sub presiune să găsească pe altcineva care să conducă compania și să-și reorienteze atenția asupra celorlalte afaceri ale sale, care includ producătorul de mașini electrice Tesla și firma de rachete SpaceX.

Câtă vreme mai puțin de 9% din companiile tehnologice din Fortune 500 sunt conduse de femei, Yaccarino va deveni acel exemplu rar de femeie la vârful unei mari firme de tehnologie, după ce a urcat constant în rândurile unora dintre cele mai mari companii media din America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel