Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Elon Musk și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, doborându-l pe șeful gigantului de bunuri de lux LMVH, Bernard Arnault.

 

Averea sa netă a crescut cu 55,3 miliarde de dolari, din ianuarie, la 192 de miliarde de dolari, după o creștere a valorii companiei sale de mașini electrice Tesla, scrie BBC.

Averea lui Arnault a scăzut cu 24,5 miliarde de dolari, la 187 de miliarde de dolari, conform indicelui miliardariilor creat de Bloomberg.

El este urmat de Jeff Bezos și Bill Gates pe pozițiile trei și patru.

Arnault, în vârstă de 74 de ani, îl depășise pe Musk, în vârstă de 51 de ani, pe lista bogaților, în decembrie, când acțiunile LMVH au crescut pe măsură ce cererea de bunuri de lux revenise.

În același timp, acțiunile la Tesla - compania de la care Musk își extrage cea mai mare parte a averii - au scăzut brusc, atunci, pe fondul îngrijorărilor că preluarea platformei de socializare Twitter îi afectează conducerea.

Cu toate acestea, acțiunile Tesla au revenit cu aproape 92% de la începutul acestui an, deoarece emoțiile investitorilor s-au relaxat și Musk a anunțat înlocuirea sa în funcția de director executiv al Twitter.

Vizita sa în China, de săptămâna aceasta, pentru a discuta despre Tesla a stârnit, de asemenea, entuziasm, în timp ce firma auto beneficiază de creșterea interesului pentru inteligența artificială.

În schimb, LMVH - care deține mărci printre care Louis Vuitton și Christian Dior - a intrat în sens invers.

După ce a atins un maxim record în aprilie, acțiunile companiei au scăzut brusc, la un nivel de -16% comparativ cu începutul anului.

Arnault, care a co-fondat gigantul de produse de lux în 1987, deține un pachet majoritar de acțiuni în cea mai valoroasă firmă din Europa.

În ianuarie, francezul și-a numit fiica, Delphine Arnault, în vârstă de 47 de ani, în fruntea casei de modă Dior, ca parte a unei schimbări la LMVH.

Toți cei cinci copii ai lui Arnault dețin funcții de conducere la mărcile din grup.

Potrivit Bloomberg, fondatorul Amazon Jeff Bezos este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 146 de miliarde de dolari. Bill Gates, care a co-fondat Microsoft, are o avere în valoare de 126 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel