Elon Musk a decis ca Trump să revină pe Twitter. Update: Al 45-lea președinte al SUA spune că nu are niciun interes să se întoarcă pe rețeaua de socializare

Elon Musk a anunțat revenirea lui Donald Trump pe Twitter.

Update

Donald Trump a declarat sâmbătă că nu are niciun interes să revină pe Twitter, chiar dacă o majoritate restrânsă a votat în favoarea restaurării contului fostului preşedinte al SUA. Trump a fost interzis de platforma de social media pentru incitare la violenţă. Puţin peste 15 milioane de utilizatori Twitter au votat în sondajul iniţiat de Elon Musk, 51,8% votând în favoarea restabilirii accesului lui Trump la serviciile platformei, conform Rador.

Știre inițială

Noul patron al Twitter, Elon Musk, a anunţat sâmbătă că va restabili contul fostului preşedinte american Donald Trump, interzis pe reţeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021, informează duminică AFP.

"Poporul s-a exprimat. Trump va fi restabilit", a scris Elon Musk pe propriul cont de Twitter după rezultatul unui sondaj lansat în rândul abonaţilor săi, care au votat majoritar în favoarea revenirii politicianului republican pe platformă.

După acest anunţ, contul lui Donald Trump a devenit din nou vizibil, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Nancy Pelosi renunţă la preşedinţia Camerei Reprezentanţilor

Procuror special pentru anchetele care-l vizează pe Trump, numit de Departamentul Justiţiei din SUA

Procurorul general al SUA, Merrick B. Garland, l-a numit vineri pe procurorul Jack Smith drept procuror special pentru a gestiona anchetele care îl vizează pe fostul preşedinte republican Donald Trump, transmite Reuters.

"Este în interesul public să fie numit un procuror special", a declarat Garland, care a adăugat că Smith îşi va începe activitatea cu titlu imediat şi va reveni în SUA de la Haga, unde era până acum procuror însărcinat cu anchetarea crimelor de război, scrie Agerpres.

Numirea lui Smith - căruia îi vor fi puse la dispoziţie resursele potrivite pentru a-şi desfăşura activitatea - nu va încetini ducerea la bun sfârşit a investigaţiilor, a mai spus Garland.

Anterior, un oficial de rang înalt din Departamentul Justiţiei din SUA declarase că instituţia a numit un procuror special pentru a superviza anchetele referitoare la fostul preşedinte republican Donald Trump.

Sursa citată, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, explicase că procurorul special va superviza atât investigaţia privind modul în care Trump a gestionat documente guvernamentale cu caracter sensibil, găsite la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, cât şi ancheta privind tentativele acestuia de a se amesteca în transferul paşnic de putere după alegerile prezidenţiale din 2020 (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Donald Trump şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel