Elisabeta Lipă, atacată dur: Lipă trădătoarea! Imnul, intonat înainte de un meci de baschet

Sursă: www.libertatea.ro
Sursă: www.libertatea.ro

Imnul național a fost intonat de o fanfară înaintea meciului de baschet feminin disputat, miercuri, la Sala Sporturilor din Târgoviște, între echipa gazdă, CSM, și U Cluj, în Liga Națională.

Intonarea imnului vine ca răspuns la recentul scandal legat de intonarea imnului la competițiile sportive interne.

Galeria echipei din Târgoviște a afișat un banner pe care scria Imnul național s-aude în toată țara/Deși e interzis de Lipă trădătoarea.

În 13 ianuarie, Ministerul Tineretului și Sportului a reacționat după incidentul de la partida Sepsi SIC Sf. Gheorghe — U Cluj din Liga Națională de baschet feminin, printr-o adresă remisă federațiilor sportive. În aceasta, MTS solicită federațiilor respectarea legislației care interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

[citeste si]

"Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România. Imnul național al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia. Nerespectarea dispozițiilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 de lei", se menționa în adresa MTS remisă federațiilor.

La meciul din 5 ianuarie dintre ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca (scor 93-57), disputat în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naționale de baschet feminin, suporterii echipei gazdă i-au înjurat și admonestat pe toată durata partidei pe jucătoarele și membrii staff-ului tehnic al oaspeților deoarece nu au ascultat în poziție de drepți imnul Ținutului Secuiesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel