Elisabeta Lipă (ANS) salută decizia TAS de a-i reduce suspendarea Simonei Halep: Este clar o victorie uriașă

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Elisabeta Lipă a salutat decizia TAS de a reduce suspendarea dată de ITIA, în dosarul de dopaj. ”Așteptăm să o vedem din nou pe teren”, spune președintele Agenției Naționale pentru Sport. 

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a afirmat că decizia dată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în apelul făcut de Simona Halep în dosarul de doping, este o ”victorie uriașă” a fostului lider mondial.

”Sunt extrem de bucuroasă de această veste. Mă bucur nespus că a reușit și și-a demonstrat nevinovăția după atâta timp. Acum să vedem cum îi dau ei tot stresul și toată energia pe care și-a consumat-o de la începutul acestui caz.

Este clar o victorie uriașă a Simonei Halep și a sportului românesc. Dar în primul rând a ei, pentru că ea a fost cea care a trecut prin această luptă. E mare lucru să duci o asemenea luptă și să o câștigi.

De abia aștept să o văd din nou pe terenul de tenis, ca toți românii de altfel. Pentru că e clar că ea de mâine poate să joace din nou tenis dacă noua sancțiune este de 9 luni... Ea e suspendată de mult timp, de doi ani și ceva cred... au trecut cele 9 luni. Deci așteptăm să o vedem din nou pe teren și să redevină acea Simona pe care o știm toți”, a declarat Elisabeta Lipă pentru Agerpres.

Suspendarea dată în septembrie 2023, intrase în vigoare din octombrie 2022 

Amintim că TAS a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep și i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

În comunicatul publicat de TAS marți se precizează că tribunalul a făcut publica partea ”operativă” a deciziei în acest caz, care a avut două părți, prima în care substanța interzisă roxadustat a fost detectată în proba de urină prelevată Simonei Halep pe 29 august 2022, în timp US Open, iar a doua acuzație legată de pașaportul biological sportive (ABP), mai precis o probă de sânge prelevată pe 22 septembrie 2022, caz în care s-ar fi făcut uz de o substanță sau metodă interzisă. În decizia din 22 septembrie 2023, tribunalul independent al Federației Internaționale de Tenis (ITF) a găsit-o pe Halep vinovată de încălcarea regulamentului antidoping în ambele cazuri și a dictat o perioadă de suspendare de patru ani, scrie Agerpres.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Citește și: Când va putea reveni pe teren Simona Halep, după ce i-a fost redusă suspendarea. Prima reacție a tatălui sportivei - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel