Eliminarea vizelor pentru SUA. Corina Crețu: Ar fi ideal ca, în cel mult 1 an și jumătate, vizele să fie scoase

Sursă foto: Facebook Corina Crețu
Sursă foto: Facebook Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu a vorbit despre eliminarea vizelor pentru cetățenii români care vor să meargă în Statele Unite ale Americii.

Europarlamentarul român Corina Crețu a transmis un mesaj, după summit-ul UE-SUA de la Bruxelles:

„Având în vedere Summitul UE-SUA care a avut loc la Bruxelles, mă bucură progresele pe marginea temei privind eliminarea vizelor pentru cetățenii care încă au nevoie de ele pentru a călători în Statele Unite.

Însă cred, sincer, că trebuie să vorbim mult mai apăsat pe această temă. Faptul că românii sunt obligați în continuare să dețină viză (alături de bulgari, croați și ciprioți), în timp ce toți cetățenii celorlalte State Membre nu au această obligație, nu cred că trebuie să se piardă printre detaliile unei astfel de întâlniri.

Ideal ar fi ca, în cel mult 1 an și jumătate, SUA să elimine vizele pentru români - altfel, Uniunea Europeană s-ar putea să impună vize cetățenilor americani. Ar fi o situație nedorită pentru toată lumea. Nu putem avea o dublă măsură, iar speranța mea este că noua administrație de la Washington D.C. va rezolva acest dezechilibru.

O zi frumoasă tuturor!“, a scris, pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu.

De ce SUA menţin vizele pentru români. Aurescu: Rata de refuz este de 9-10%, limita fiind de 3%

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a explicat că românii au în continuare nevoie de vize pentru a călători în SUA, deoarece rata de refuz în cazul cetăţenilor din ţara noastră este de 9 - 10% din numărul total de solicitări, în timp ce legislaţia americană prevede o limită de 3%, scrie Agerpres.

Prezent duminică la o emisiune la Prima TV, Bogdan Aurescu a fost întrebat despre motivele pentru care românii au nevoie în continuare de vize pentru a călători în SUA, deşi legislaţia europeană prevede reciprocitate între UE şi Statele Unite în acest domeniu.

"Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care, după cum cunoaşteţi, prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata de refuz. Plafonul ratei de refuz prevăzut de legislaţia americană, adică transpus în procent de număr de vize care nu sunt acordate atunci când se fac aplicaţii pentru această viză de scurtă şedere în Statele Unite, plafonul acesta este de 3% din numărul total de solicitări. În momentul de faţă, noi nu suntem la acest plafon. (...) În momentul de faţă, suntem în jur de 9 - 10%. Or, această situaţie nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane, ci se referă exact la situaţia neîndeplinirii condiţiilor de către cetăţenii români, fiecare în parte, care aplică pentru a obţine o viză", a afirmat Aurescu (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel