Eliminarea pensiei de serviciu. Toni Neacșu: Va urma un val de cereri de ieșire intempestivă din sistem

Toni Neacșu lansează un pronostic pentru perioada următoare. 

„Până la tranșarea neconstituționalității vădite a legii privind eliminarea pensiei de serviciu a magistraților și grefierilor riscul cel mai mare pentru sistem este depopularea lui masivă prin ieșirea la pensie în masă în condițiile legislative mai favorabile de astăzi. Termenul de soluționare este destul de îndelungat (18 martie) ceea ce înseamnă că în perioada următoare cel mai probabil va urma un val de cereri de ieșire intempestivă din sistem.

Personal sunt convins că întreg demersul din parlament a fost unul doar populist, politicienii având grijă să se asigure că legea pe care o dau este neconstituțională și nu va trece de Curtea Constituțională. E doar circ pentru popor.

Un simplu exemplu, care arată că legea este neconstituțională în întregul ei, pentru motive extrinseci, întrucât nu putea fi dată de Camera Deputaților ci doar de Senat și Camera Deputaților în ședință comună.

Potrivit art 73 alin (3) lit. c) din Constituție prin lege organică se reglementează "statutul deputaţilor şi al senatorilor, stabilirea INDEMNIZAȚIEI şi a celorlalte drepturi ale acestora".
Potrivit art. 65 alin. 2 lit. j) din Constituție Camerele își desfășoară lucrările în ședințe comune pentru stabilirea statutului deputaţilor şi al senatorilor, stabilirea INDEMNIZAȚIEI şi a celorlalte drepturi ale acestora.

Prin PL 292/2019 Camera Deputaților (deci nu Parlamentul în ședință comună) a modificat Legea 96/2006 abrogând prevederile referitoare la INDEMNIZAȚIA pentru limite de vârstă (art. 49 și 50) a parlamentarilor.

Deputații și partidele s-au asigurat deci că legea nu poate rămâne lege și va fi trântită de CCR.

Merită însă haosul creat?”, a scris, vineri, Toni Neacșu pe contul de Facebook.

Curtea Constituțională va discuta, pe 18 martie, sesizările Înaltei Curți și Avocatului Poporului pentru proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel