Eliminare taxă Radio-TV. Reacția TVR

Bogdan Bolojan / 06 ian 2017 / 17:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Directorul General al Societății Române de Televiziune, Irina Radu a declarat că datoria televiziunii publice este să își facă datoria, indiferent de sursa de finanțare. Reacția vine ca urmare a promulgării legii eliminării celor 102 taxe de către președintele Iohannis, inclusiv cea radio-tv. 

"Cum am zis tot timpul, din punctul meu de vedere, datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine, să ne revenim ca televiziune, indiferent care va fi, acum sau altă dată, sursa de finanţare", a afirmat Irina Radu. 

Ea a spus că măsurile ce ar putea fi aplicate, la nivel de instituţie, trebuie cântărite atent. 

"Pot să vă spun că, vizavi de toate discuţiile şi suspiciunile, (...) le-am explicat şi colegilor mei că toate aceste lucruri se pot discuta după ce avem noi un sondaj de opinie foarte serios, să spunem, peste o lună şi încă unul, la anul pe vremea asta, şi, dacă se dovedeşte că ne-a scăzut credibilitatea sau s-a schimbat orientarea, atunci, da, pornim discuţii mari. Dacă nu, ne vedem de treabă. Eu sunt pentru ce avem de făcut, nu pentru 'ce ar putea fi dacă'", a adăugat ea. 

În acelaşi sens, a adăugat Irina Radu, vor fi analizate şi planurile financiare pentru televiziunea publică, după întâlnirea de la Ministerul de Finanţe. 

"Noi oricum, cum am mai zis de câteva ori, aveam mai multe variante de plan, neluând în calcul că nu o să mai încasăm taxă. Dar variantele erau pe venituri mai mici, pe venituri puţin crescute. (...) Sunt nişte variante lucrate şi acum aşteptăm întâlnirea de la Ministerul de Finanţe ca să vedem pe care mergem", a adăugat preşedintele-director general al TVR, citată de Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26