Urmărește emisiunea live


Eliminare pensii speciale. Judecătorii de la Tribunalul Olt, decizie privind protestul

Justiție
Justiție

Judecătorii de la Tribunalul Olt au reluat, marţi activitatea de judecare a cauzelor aflate pe rolul instanţei, fără excepţie, însă îşi menţin forma de protest prin care refuză să participe la constituirea birourilor electorale în anul 2020, potrivit purtătorului de cuvânt, Gabriel Arabelea. 

Magistraţii de la Tribunalul Olt au protestat, timp de peste o săptătmână, prin suspendarea activităţii de judecare a cauzelor care nu constituiau urgenţe, pentru a-şi manifesta dezacordul cu privire la abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor. Magistraţii s-au întrunit, pe 10 februarie, în Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Olt şi au hotărât să înceteze protestul constând în suspendarea activităţii de judecare a cauzelor şi menţinerea formei de protest constând în refuzul de a participa la constituirea birourilor electorale.

'Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Olt a hotărât, la data de 10.02.2020, încetarea formei de protest constând în suspendarea activităţii de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11.02.2020. Reiterând dezacordul cu privire la adoptarea legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a hotărât menţinerea formei de protest a refuzului de a participa la constituirea birourilor electorale, în anul 2020.

Aceasta decizie nu are drept cauză decât consecvenţa scopului instituţiei noastre, acela de a servi, în primul rând, interesele justiţiabililor, astfel încât, începând din data de 11 februarie 2020, din respect pentru aceştia, vor fi soluţionate toate cauzele, indiferent de urgenţa lor', se arată într-un comunicat postat pe portalul instanţei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel