EXCLUSIV  Eliminare BACALAUREAT 2020. RĂZBOIUL elevilor cu sistemul creat de unii profesori

Examen bacalaureat 2020
Examen bacalaureat 2020

Se vorbește despre anularea examenului de bacalaureat.

Sunt unii elevi care cer acest lucru, sunt alții care nu sunt de acord cu eliminarea examenului de bacalaureat. 

Am întrebat cititorii DC News dacă sunt de acord cu eliminarea definitivă a examenului de bacalaureat. Cei mai mulți au spus că nu trebuie să renunțăm la această testare.

Iată rezultatele:

Doriti ca în România să se desființeze definitiv bacalaureatul?

DA 20,2% (10.896)

NU 79,8% (42.972).

Unii vor să dea examen de bacalaureat pentru că nu au încredere în profesorii lor. Și pe undeva au dreptate. Am avut un profesor de istorie care mi-a dat următoarele note în clasa a XI-a: 4, 4, 4, 9, 10, toate pe merit la cel mai bun liceu din Buzău - Colegiul Național B.P. Hasdeu. Dar mereu aveam impresia că mă lua la țintă doar pe mine. Când te ascultă un profesor oră de oră, doar pe tine, pare că are o problemă personală. Avea, în schimb, două eleve care chiuleau deseori la teză și dădeau acest test ulterior când profesorul preda și nu era foarte atent la ele. La Bacalaureat, am ales geografia și am luat peste 9. Dacă ar fi contat nota din anii de liceu de la istorie la vreo admitere la facultate, probabil nu aș fi intrat. Și să nu-i uităm pe profesorii care făceau meditații cu elevii cărora le predau la casă și, drept răsplată, le turnau note bune pe bandă rulantă, chiar dacă nu le meritau.

Sunt elevi care vor să dea în continuare examenul de bacalaureat tocmai pentru că nu au încredere în profesorii lor, pentru că da, sunt unii profesori care dau note din burtă. La examenul de bacalaureat, nu se mai fac favoruri. Sunt camere de supraveghere, elevii copiază mai puțin sau poate deloc.

Dar aici, înainte de toate, este vina facultăților care nu au examen de admitere și fac intrarea la liceu pe baza mediilor din anii școlari sau pe baza examenului de bacalaureat.

Dacă fiecare facultate ar da propriul examen de admitere, fără a lua în considerare notele de la bacalaureat sau mediile din anii de liceu, elevii probabil ar fi deschiși să nu se mai dea acest examen.

Elevii cu note de 7, 8, 9 de la liceele de top nu se pot lupta niciodată, de la egal la egal, cu elevii cu note de 10, obținute în anii de liceu, din medii unde profesorii sunt mai îngăduitori. Și uite așa, elevii care au obținut 10 pe linie în liceu le vor lua locul la facultate celor care abia au obținut media 8 la un liceu de top unde profesorii au standarde foarte ridicate.

Până când admiterea la facultate nu se va face pe baza unui examen, fără a ține cont nici 20%, nici 50% de notele de la bacalaureat sau mediile din liceu, cei mai mulți elevi, după cum arată și sondajul nostru, vor alege să dea examenul de bacalaureat cu camere de supraveghere și cu profesori care să evalueze obiectiv. Se pare că nu mai avem încredere în niciun sistem dacă nu este supraveghereat.

Orice elev probabil că nu ar mai vrea să dea bacalaureatul dacă profesorii ar fi mereu obiectivi și ar pune note doar pe merit, dar în condițiile actuale... ei sunt reticienți și simt că dreptatea le-o face doar acest examen!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel