Operațiune de salvare a echipajului aparatului prăbușit la Mamaia. Elicopter SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol

Un nou accident aviatic s-a produs, luni dupăamiază. Potrivit primelor informații, un elicopter SMURD s-ar fi probușit în Lacul Siutghiol, în Mamaia. Din primele informații, doar asistenta care se afla în elicopter, a fost adusă la mal.  Ceilalți membrii ai echipajului sunt căutați de echipajele de salvare.

UPDATE: Persoana salvată este medicul Laura Vizireanu, din cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJ Constanța, care a fost resuscitată şi are puls. Femeia a fost stabilizată de medici după mai bine de 40 de minute de la accident. Aceasta a fost transportată la spital şi se află sub supravegherea medicilor, însă starea ei este în continuare extrem de gravă. Medicul tocmai aflase că este însărcinată.

Ceilalți trei membri ai echipajului nu au fost încă gasiți

 UPDATE: Asistenta care a fost scoasă la mal a început să aibă semne vitale, au declarat surse care se află la fața locului. 

UPDATE: Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a declarat, luni seara, că elicopterul a fost solicitat să aducă  o persoană cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Județean din Constanța. 

Potrivit lui Arafat, asistenta a fost scoasă la mal și transportată la spital. Pentru ceilalți trei membri ai echipajului nu se cunosc amănunte, a mai declarat secretarul de stat.

UPDATE: Echipajul elicopterului ar fi  supraviețuit, însă salvatorii au reușit să aducă la mal doar asistenta. Despre ceilalți membri ai echipajului, salvatorii încă îi caută pe Lacul Siutghiol.

Potrivit unui apel primit în urmă cu puţin timp la 112, accidentul aviatic ar fi avut loc în zona Butoaie. Pentru moment nu se ştie dacă în aparatul de zbor se aflau şi pacienţi sau doar echipajul SMURD.

Din câte se pare, elicopterul ar fi fost solicitat pentru a aduce un pacient de la Tulcea la Spitalul Județean din Constanța.  

La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

Potrivit reporterntv.ro, elicopterul se îndrepta spre baza Mihail Kogălniceanu pentru realimentare, după ce transportase la Spitalul Județean Constanța un pacient preluat din Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel