ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Oficial ROMATSA: Drumul cel mai scurt nu era pe deasupra apei

Sorin Stoicescu, șeful Direcției Search and Rescue din cadrul ROMATSA, a declarat marți că traseul elicopterului SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol nu trebuia să treacă pe deasupra apei.

"Drumul cel mai scurt nu era pe deasupra apei", a spus Sorin Stoicescu, în emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3. El a precizat că lansează această ipoteză "sub rezerva că în timpul zborului pilotul nu a primit vreun ordin pentru schimbarea traiectului, prin radio".

"Afirmația lui Sorin Stoicescu este absolut explozivă. E pentru prima oară în timpul acestei crize foarte mari când aflăm un amănut, din punctul meu de vedere șocant", a reacționat Radu Tudor.

"Detest să folosesc cuvinte mari, dar fiind un om al locului, fiind constănțean, ceea ce afirmă Sorin Stoicescu este în totală contradicție cu ceea ce a făcut pilotul, comandantul elicopterului. Tuzla se află în direcția opusă decât zbura elicopterul. Lacul Siutghiol se află în Mamaia. Mamaia se află în direcția opusă decât direcția Aeroportului Tuzla. (...) Sunt chestiuni pe care eu personal nu pot să mi le explic. Ceea ce spune în seara asta Sorin Stoicescu face lumină în capul meu, și anume: traseul elicopterului nu avea ce să caute deasupra Lacului Siutghiol. Spitalul Județean Constanța este în mijlocul orașului. (...) E ceva foarte ciudat în povestea asta. Se mai adaugă în necunoscutele pe care eu le am - nu vreau să fac foarte multe speculații. Dar am văzut cu ochii mei mărturia unei doamne, care spunea că elicopterul survola încet și sigur la suprafața apei. Și m-am întrebat: 'Pentru numele lui Dumnezeu, ce treabă are un elicopter care zboară de la Spitalul Județean la Aeroportul Tuzla să zboare deasupra luciului apei, că el trebuia să se afle la 150 de metri?'. Și spunea că elicopterul era controlat și a atins cu sania elicopterului apa și în momentul acela s-ar fi răsturnat.

(...) În timpul acestui zbor s-au întâmplat lucruri ciudate, cu atât mai mult cu cât, atenție, vorbim de un aparat de zbor aproape nou, performant, care până acum n-a prea dat rateuri", a continuat jurnalistul.

Vezi și: ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT. Ce spune ROMATSA

Ulterior, Sorin Stoicescu a adus unele clarificări.

"A plecat de la spitalul din Constanța la Kogălniceanu și după aceea la Tuzla sau trebuia de la Spitalul din Constanța să plece direct la Tuzla?", a întrebat Radu Tudor.

"Nu, s-a dus la Kogălniceanu, a luat 400 de litri de carburant și s-a dus la Tuzla", a răspuns oficialul ROMATSA.

"Ei, în cazul acesta nu mai e chiar atât de problematic traseul, pentru că el a zburat de la Spitalul Județean. Aeroportul Mihail Kogălniceanu e la 30 de kilometri de oraș, și în drum spre Aeroportul din Tuzla s-a prăbușit în Lacul Siutghiol. Problema este cu raportarea traseului", a replicat jurnalistul.

Citește și: Accident aviatic Siutghiol, filmul tragediei. Cum s-au petrecut evenimentele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel