ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Școală de Supraviețuire pe Mare, la Tuzla

Patru persoane au murit, luni, după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol, în dreptul stațiunii Mamaia. 

Apa Lacului Siutghiol avea zero grade Celsius. Prima persoană scoasă a fost medicul SMURD, care era la suprafața apei. A fost scoasă în șoc hipotermic. A murit pe patul de spital. Copilotul a fost găsit legat cu centura de scaunul elicopterului, la o adâncime de șase metri. Au început manevrele de resuscitare, care au eșuat. Copilotul, scos din apele Lacului Siughiol după cinci ore, a pierdut lupta cu viața. La fel și pilotul. Asistenta, care însoțea echipajul SMURD, a fost găsită abia marți dimineață. Înainte de a urca în elicopter, îi confirmase iubitului său că este însărcinată. 

Condițiile meteorologice au fost excluse ca posibile cauze ale prăbușirii elicopterului SMURD. Se pune problema unor defecțiuni sau a unei erori umane. Pilotul ar fi avut posibilitatea să aterizeze pe apă, iar elicopterul să rămână la suprafaţă. De ce nu s-a întâmplat acest lucru vor stabili procurorii militari. 

Școala de Supraviețuire în caz de prăbușire a elicopterului în apă

În România, la Tuzla, este singura Școală de Supraviețuire pe Mare din Europa Centrală și de Est, furnizor de traininguri specializate, înființată în 2010. Este parte a REGIONAL AIR SERVICES- Aeroport Tuzla. "Supraviețuirea pe mare înseamnă depășirea cu succes a unui pericol specific activităților desfășurate în larg. Școala de Supraviețuire pe Mare este locul în care instinctul de apărare este conștientizat, dezvoltat și controlat prin tehnici care, în situații limită, îți salvează viața", scrie pe site-ul școlii. 

La Tuzla, sute de oameni care lucrează pe platforme petroliere și care ajung la muncă doar cu elicopterul urmează cursurile acestei școli. Cursanții sunt învățați în trei zile să facă față unor situații limită, într-un bazin acoperit. Cursanții sunt îmbarcați în macheta unui elicopter, se prăbușesc în apă și află de la instructori cum se pot salva. 

Nu se cunoaște dacă cei patru membri ai echipajului au urmat cursurile școlii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel